O mie şase sute de cereri privind înmatricularea vehiculelor au fost soluţionate în luna februarie în judeţul Tulcea, cifra fiind de patru ori mai mare decât cea înregistrată în luna ianuarie, tot în această lună crescând şi numărul permiselor de conducere emise, acestea fiind de trei ori mai multe ca în luna precedentă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Cristian Iordan, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că de la 1 februarie şi până în prezent au fost soluţionate 1.600 de cereri privind înmatricularea vehiculelor, ceea ce, raportat la luna ianuarie, înseamnă de patru ori mai mult, iar dificultăţile cu care se confruntă actualmente SPCRPCIV se datorează, în principal, lipsei personalului.

El a precizat că cele 1.600 de certificate - în raport cu parcul auto de 50.000 - reprezintă o cifră deosebită, în condiţiile în care activitatea se desfăşoară cu un singur ghişeu şi cu un singur lucrător care procesează cererile.

Reprezentantul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Tulcea, comisarul şef Tiberiu Nan, prezent la aceeaşi conferinţă de presă, a spus că soluţia cu bonuri de ordine nu şi-a dovedit eficacitatea.

“Din păcate, soluţia adoptată - bonuri de ordine - nu şi-a dovedit eficacitatea, având în vedere că solicitările sunt foarte multe, iar bonurile se eliberează doar pentru ziua curentă. Pe de o parte, suntem condiţionaţi şi de activitatea Registrului Auto, care eliberează cărţile de identitate a vehiculelor, necesare în vederea înmatriculării. Cu titlu informativ, la Registrul Auto, programările pentru eliberarea cărţilor de identitate se fac pentru data de 7.04.2017, aceasta în condiţiile în care doar o parte din vehiculele pentru care se solicită înmatricularea sau transcrierea mai sunt obligate să obţină cartea de identitate, toate celelalte având deja acest document şi pot face inspecţia tehnică şi să obţină alte avize din partea staţiilor de inspecţie tehnică independente”, a spus comisarul şef Tiberiu Nan.

El a menţionat că în această lună a crescut numărul eliberării şi preschimbării permiselor de conducere.

“La permise de conducere înregistrăm, de asemenea, o creştere semnificativă: sunt emise în jur de 1.200 de permise numai luna aceasta, când media lunară în perioada anterioară se cifra pe undeva pe la 400 de unităţi!”, a specificat comisarul şef Tiberiu Nan.

El a mai spus că a fost implementat şi un sistem de programare online, care în perioada 20 - 27 februarie, a funcţionat în paralel cu bonurile de ordine, iar pe data de 27 februarie a fost prima zi în care s-a lucrat doar cu programări online.

“Sistemul este la început, este perfectibil, sperăm să poată fi ajustat la programul de lucru şi la personalul S.P.C.R.P.C.I.V. Programul este accesibil tuturor persoanelor, se află pe site-ul Instituţiei Prefectului, pe pagina destinată serviciului nostru, la secţiunea «Înmatriculări». Trebuie introduse anumite date obligatorii şi se primeşte o rezervare care poate fi făcută alegându-se doar data, nu şi ora. Am stabilit ca timpul între două operaţiuni să fie de şapte minute, respectiv timpul alocat procesării unei solicitări, ceea ce înseamnă că în fiecare zi vor fi disponibile 55 de locuri”, a mai spus reprezentantul S.P.C.R.P.C.I.V.

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Tulcea încearcă, în aceste zile, ca la sediul său să fie amenajat un spaţiu destinat publicului, cu un calculator conectat la internet şi cu o imprimantă, aşa încât cetăţeanul care nu are posibilitatea să se programeze de acasă să o poată face acolo, urmând să se ceară sprijin şi primăriilor din mediul rural astfel încât să se poată face programări şi de la sediile acestora.

Reprezentantul S.P.C.R.P.C.I.V a precizat că, din cauza lipsei de personal, acelaşi lucrător face dimineaţa programări la examen, iar după - amiaza se ocupă de preschimbări şi, din acest motiv, pentru aceste activităţi se pot face programări separat, timpul mediu de procesare a unei lucrări la examinarea în vederea eliberării permisului de conducere fiind de trei minute, iar pentru preschimbarea permisului de conducere, nouă minute.

În privinţa obţinerii permisului de conducere, o altă problemă cu care se confruntă Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule o reprezintă programările care se fac, în principiu, la un interval de trei luni şi s-a ajuns la sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie, situaţia fiind  generată în special de lipsa de personal, pentru obţinerea tuturor permiselor de profesionişti în judeţul Tulcea activează un singur examinator atestat la S.P.C.R.P.C.I.V, iar tot compartimentul de examinări & permise de conducere are patru oameni, a mai precizat reprezentantul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Tulcea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.