Aproape 400 de persoane au fost salvate din autoturismele blocate în zăpadă în judeţul Tulcea ori au fost asistate de serviciile de urgenţă, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea. De asemenea, două sectoare de drumuri judeţene sunt încă închise circulaţiei, marţi, şi mai sunt localităţi fără energie electrică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“În acest moment la nivelul judeţului Tulcea toate drumurile naţionale şi judeţene, cu excepţia sectoarelor de drum judeţean DJ 229 între localităţile Niculiţel şi Izvoarele, intersecţie cu DN22F şi DJ 222A între localităţile Horia şi Luncaviţa, sunt deschise circulaţiei publice. Măsura a fost luată în urma unei şedinţe extraordinare a CJSU Tulcea în urmă cu puţin timp”, au transmis reprezentanţii ISU Tulcea. 
 
De asemenea, aproape 400 de persoane au fost salvate din autoturismele blocate pe drumurile din judeţul Tulcea ori asistate de serviciile de urgenţă şi intervenţie ale MAI, dar şi ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea începând de duminică, când s-au manifestat fenomene meteo severe în judeţul Tulcea, şi până în prezent. 
 
“Au fost organizate misiuni pentru sprijinirea populaţiei care a avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă şi la care ambulanţele nu puteau ajunge. Transportul şi transferul acestora către echipajele medicale specializate a fost realizat atât cu sprijinul şenilatelor, cât şi cu ajutorul elicopterelor SMURD din judeţele Galaţi şi Constanţa. De asemenea, forţele ISU Tulcea au intervenit pentru înlăturarea copacilor care blocau drumuri de acces, drumuri naţionale şi judeţene, dar şi pentru înlăturarea crengilor căzute pe autoturisme, în peste 100 de cazuri”, au precizat pompierii. 
 
Ei au menţionat că mai sunt localităţi fără curent electric în Tulcea. 
 
“Dacă în cursul nopţii de duminică spre luni erau afectaţi aproximativ 58 de mii de clienţi ai companiilor de furnizare a energiei electrice, din 44 de localităţi, în ultimele 24 de ore, a fost restabilită realimentarea cu energie electrică a peste 28.000 de clienţi pe raza întregului judeţ. În acest moment sunt alimentate parţial cu energie electrică 4 localităţi şi total 20 de localităţi. Echipele specializate de intervenţie ale companie de electricitate intervin de mai bine de 50 de ore pentru restabilirea alimentării cu energie electrică”, a completat sursa citată.
 
Reprezentanţii ISU Tulcea au adăugat că echipele de intervenţie aflate în teren au fost suplimentate cu personal specializat din Bucureşti, iar intervenţiile sunt dificile deoarece zonele în care sunt avariile sunt greu accesibile şi izolate de drumurile naţionale şi judeţene. 
 
De asemenea, în ultimele trei zile peste 150 de pompieri au intervenit în Tulcea pentru salvarea vieţilor omeneşti, protejarea bunurilor şi sprijinirea populaţiei pentru a avea acces la servicii medicale de urgenţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.