Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Tulcea a declanşat o anchetă internă după apariţia în spaţiul public a unui filmuleţ în care se vede cum un poliţist din judeţ a încătuşat un bărbat, apoi încearcă să-l urce în maşina de poliţie, ulterior bărbatului i se face rău, mai mulţi martori la scenă încearcă să intervină, iar la un moment dat poliţistul este pălmuit de un martor la incident, după care scoate pistolul şi îl îndreaptă către oameni, în final însă recurgând la spray lacrimogen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Pe Facebook a apărut un filmuleţ care arată un poliţist tulcean care a încătuşat un bărbat, acesta fiind intins pe trotuar. Apoi, poliţistul l-a ridicat pe aceasta şi a încercat să-l bage în maşina de poliţie, bărbatul opunându-se.

În înfregistrare se aude o voce care îi cere poliţistului să-l lase în pace pe bărbatul respectiv pentru că “nu a omorât pe nimeni, doar a parcat pe trecere”. La un moment dat, bărbatul încătuşat pare că a leşinat, iar martorii intervin şi îi cer poliţistului să-l lase în pace, îndeamnându-se unii pe alţii să sune la 112 să vină o ambulanţă. Oamenii îl acuză pe poliţist că l-a lovit pe bărbatul încătuşat, ba chiar că i-ar fi dat cu spray lacrimogen în gură.

Apoi, mai mulţi martori la incident se apropie de poliţist, cerându-i să-l lase în pace pe cel încătuşat, iar unul dintre ei îl loveşte cu palma peste faţă. În acel moment, acesta scoate pistolul şi îl îndreptă către oamenii. Aceştia îl înjură şi îl încurajează să tragă în ei. Un alt bărbat se apropie de poliţist, care face uz de sprayul lacrimogen în direcţia acestuia.

În urma acestui incident, conducerea IPJ a deschis o anchetă internă.

“În urma apariţiei unor imagini în spaţiul public, la data de 3 decembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea a deschis o anchetă internă cu privire la un eveniment care a avut loc ieri, 2 decembrie, în localitatea Niculiţel, judeţul Tulcea, în care a fost implicat un poliţist din cadrul Postului de Poliţie Niculiţel. Orice date referitoare la incident vor fi aduse la cunoştiinţa opiniei publice, după finalizarea cercetărilor”, se arată într-o informare a IPJ Tulcea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.