Patru sute de şacali vor fi extraşi în acest an din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, a anunţat Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), iar primăriile pe raza cărora va avea loc această acţiune vor fi anunţate cu cel puţin două zile înainte de începerea operaţiunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
ARBDD a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că în urma informărilor înaintate către Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, privitor la situaţia actuală a şacalilor din cuprinsul Rezervaţiei, a fost primită aprobarea pentru extragerea a 400 de exemplare din această specie în 2023.
 
ARBDD a menţionat că a fost semnat deja contractul de servicii privind îndepărtarea/recoltarea controlată de şacali din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării cu Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Tulcea.
 
“Având în vedere plângerile populaţiei locale cu privire la pagubele provocate de exemplarele de şacali, studiile recente, cartarea distribuţiei şi evaluările numerice, extragerea se va efectua atât în proximitatea localităţilor, cât şi în ecosistemele naturale aflate pe teritoriul administrativ al comunelor: Ceatalchioi, Pardina, Chilia Veche, C.A. Rosetti, Maliuc, Crişan, Sulina, Caraorman, Nufăru, Beştepe, Mahmudia, Murighiol, Sf. Gheorghe”, se arată în comunicat.
 
Sursa citată a menţionat că extracţia de şacali se va face conform unui program săptămânal, cu înştiinţarea UAT-urilor unde se va efectua acţiunea, cu cel puţin 48 ore înainte. Pot participa şi vânători cu toate documentele valabile (permis de armă, permis permanent de vânătoare, asigurare) care locuiesc în RBDD.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.