Premierul Mihai Tudose a criticat, miercuri, în termeni foarte duri refuzul unor părinţi de a-şi vaccina copiii, el vorbind chiar despre decăderea din drepturile părinţeşti. ”Când un părinte îşi condamnă copilul practic la moarte, nu ştiu în ce măsură se mai poate vorbi despre drepturi părinteşti”, a afirmat premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul, care i-a solicitat ministrului Sănătăţii să înceapă o campanie susţinută pentru a convinge pe toată lumea de necesitatea vaccinării copiilor, a fost întrebat ce părere are despre faptul că sunt părinţi care refuză să îşi vaccineze copiii.

”Din punctul meu de vedere personal, vă spun că acel părinte care refuză vaccinarea şi pune în pericol inconştient viaţa copilului, decide el asupra copilului, dacă face sau nu poliomielită, face sau nu rujeolă, moare sau nu, eu cred că aici tot ce înseamnă servicii sociale, protecţia copilului... Alţi părinţi sunt decăzuţi din drepturi pentru fapte mult mai puţin grave. Când un părinte îşi condamnă copilul practic la moarte, nu ştiu în ce măsură se mai poate vorbi despre drepturi părinteşti”, a afirmat Mihai Tudose.

La remarca unui jurnalist că sunt şi medici care sunt împotriva vaccinării, prremierul a replicat: ”Nu ştiu dacă aceia sunt chiar doctori”.

Întrebat ce măsuri vor fi luate în privinţa părinţilor care refuză să îşi vaccineze copiii, Tudose a spus că este un subiect în discuţie şi că a cerut soluţii.

”Sunt soluţii care ţin de bunul simţ, dar la care trebuie ţinut cont şi de tot ce înseamnă cadrul legal. Şi o anchetă a celor în drept de la protecţia copilului, de la asistenţa socială, dar foarte bine fundamentat juridic”, a subliniat premierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.