Premierul Mihai Tudose a declarat, sâmbătă seară, la Mamaia, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că discuţiile au vizat şi proiectul autostrăzii Braşov-Bucureşti, el precizând că guvernanţii se gândesc serios dacă acest proiect poate fi declarat proiect naţional de importanţă strategică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a făcut această declaraţie completându-l pe liderul PSD, Liviu Dragnea, alături de care a susţinut o conferinţă de presă la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, desfăşurată sâmbătă, la Mamaia.

Dragnea a spus că a avut o discuţie cu premierul şi cu ministrul Transporturilor despre autostrada de pe Valea Prahovei, un proiect mai vechi care are inclusiv avizele de mediu şi care prevede autostradă doar între Comarnic şi Braşov, iar între Ploieşti şi Comarnic nu este autostradă.

"Să vedem ce se poate face astfel încât să nu avem întreruptă autostrada între Ploieşti şi Comarnic", a spus Dragnea.

Premierul Mihai Tudose l-a completat pe Dragnea spunând: "Ne gândim serios dacă acest proiect poate fi declarat proiect naţional de importanţă strategică. Banii sunt prevăzuţi în bugetul Ministerului Transporturilor. Sunt deja bucăţi desenate, deci putem începe efectiv construcţia pe acest tronson".

Mihai Tudose a precizat că şi TAROM şi Aeroportul Bucureşti ar putea fi declarate obiective strategice de importanţă naţională.

“La fel, TAROM-ul şi Aeroportul Bucureşti. Acolo lucrurile stau incredibil din anumite puncte de vedere, sunt contracte din 2005 cu diverse firme, unele nefinalizate, care pur şi simplu au plecat. Aşa cum v-a spus şi domnul preşedinte, cum v-am spus şi eu, sunt două companii fanion ale României, sunt poartă de intrare, sunt embleme ale României şi nu se poate ca lucrurile să continue aşa şi acolo intenţionăm aceste două să fie declarate de importanţă strategică naţională, să ne putem ocupa cu celeritate de aceste două companii”, a afirmat premierul.

La rândul său, Liviu Dragnea a spus că se intenţionează să se realizeze un pachet de obiective de importanţă naţională, spunând că din cauza câtorva firme care se ceartă prin instanţă România rămâne stagnată în dezvoltare.

“Vrem să avem un dialog politic normal în România şi cu preşedintele Iohannis şi cu celelalte partide pe un pachet de obiective de importanţă naţională. Noi o să lucrăm la ele. Este vital pentru România. Este vorba poate şi de simplificarea unor proceduri pentru că poate reuşim în această ţară să nu mai venim cu o idee, o dorinţă a unei întregi naţiuni, să facem un obiectiv mare, şi toată naţiunea se uită stupefiată un an, doi, trei, patru, cinci ani cum din cauza câtorva firme care se ceartă prin instanţă România rămâne stagnată în dezvoltare. Atunci trebuie să facem această listă de obiective strategice de importanţă naţională pe care să le prezentăm şi pentru care să începem să finanţăm prin diverse moduri, prin parteneriat public-privat, prin bani de la bugetul de stat, prin Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Este o foame de dezvoltare în România şi culmea avem şi un potenţial foarte mare pe care chiar trebuie să îl folosim, cu toate supărările pe care le vom genera în mod sigur”, a afirmat Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.