Trenurile de marfă nu vor mai tranzita Bucureştiul la orele de vârf, iar până la sfârşitul lunii octombrie Ministerul Transporturilor va reabilita din surse proprii calea ferată de la marginea Capitalei, pentru mutarea trenurilor pe această linie, anunţă Municipalitatea, în urma unei întâlniri între primarul Gabriela Firea şi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. De asemenea, Ministerul Transporturilor va emite un aviz pentru construirea unui ponton plutitor în apropierea podului de cale ferată de la Herăstrău, ca soluţie provizorie până la realizarea pasarelei care traversează lacul Herăstrău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Îmi doresc să găsim cele mai rapide şi mai eficiente soluţii pentru că trenurile care traversează Bucureştiul, îndeosebi în zona de nord, să nu mai creeze blocaje în trafic. După cum bine ştiţi, nicio capitală europeană nu este tranzitată de marfare. În urma analizei făcute de specialiştii care au lucrat la Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, a reieşit faptul că acest tip de transport trebuie să fie mutat la marginea oraşului. Soluţia provizorie, pe care îmi doresc să o implementaţi până la începutul lunii septembrie, când traficul se va intensifică odată cu începerea şcolilor, este regândirea orarului acestor trenuri, astfel încât să nu mai tranziteze Capitală la orele de vârf", a spus Gabriela Firea la întâlnirea cu ministrul Cuc, care a avut loc la sediul Primăriei Capitalei.

Ministrul Transporturilor a spus că reprezentanţii ministerului vor lua în calcul modificarea programului acestor trenuri, astfel încât să nu mai tranziteze oraşul la orele de vârf, iar până la sfârşitul lunii octombrie ministerul va reabilita din surse proprii calea ferată de la marginea Capitalei, făcând posibilă mutarea trenurilor pe această linie.

Potrivit municipalităţii, Firea şi Cuc au discutat şi despre situaţia pasarelei care traversează lacul Herăstrău şi pe care Municipalitatea intenţionează să o construiască în vecinătatea podului care în prezent aparţine Regionalei CFR. Reprezentanţii ministerului au spus că vor emite săptămâna viitoare avizul pentru construirea unui ponton plutitor pe care primăria îl va construi ca soluţie provizorie până la realizarea pasarelei. 

Firea a susţinut că Primăria Bucureşti a prevăzut în buget fondurile necesare pentru construirea pasarelei şi a făcut toate demersurile pentru obţinerea avizelor necesare. "Având în vedere că realizarea acestei pasarele necesită parcurgerea mai multor etape şi implicit o perioadă mai lungă de realizare, este imperios necesar să amplasăm provizoriu un pod plutitor în vecinătatea podului de cale ferată, care să preia funcţiunea de pod pietonal. După obţinerea acestui aviz, putem începe montarea", a susţinut primarul general. 


 
Conform sursei citate, primarul general şi ministrul Transporturilor au mai discutat despre preluarea de către Municipalitate a Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti care funcţionează în prezent pe lângă Ministerul Transporturilor, reprezentanţii ministerului arătându-se dispuşi ca această autoritate să fie predată PMB, ţinând cont de faptul că această insitutie reglementează şi monitorizeaza transportul local în zonă metropolitană Bucureşti-Ilfov.  
 
De asemenea, cei doi oficiali au decis înfiinţarea unui grup de lucru format din reprezentaţi ai PMB şi ai Ministerului Transporturilor care să identifice soluţiile legale pentru relocarea autogărilor în zonele limitrofe ale Bucureştiuluii, urmând să fie identificate spaţii noi pentru ca aceste autogări să fie corelate cu mijloacele de transport în comun. În prezent, în Capitală există 21 de autogări, iar programul de transport persoane prin servicii regulate Bucureşti-Ilfov cuprinde 2.440 de curse zilnice.  

Municipalitatea mai spune că primarul general le-a cerut reprezentanţilor Ministerului Transporturilor să predea autorităţii locale terenurile pe care există linii de cale ferată dezafectate pentru că Primăria Capitalei să poată construi locuinţe sociale şi pentru tineri.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.