Trei restaurante şi un laborator de cofetărie au fost amendate de inspectorii sanitar-veterinari, iar o unitate de tip fast-food a fost închisă, în urma celor 95 de controale efectuate săptămâna trecută pe litoral, fiind descoperite deficienţe legate de ambalarea şi etichetarea produselor alimentare, dar şi de depozitarea acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au continuat seria verificărilor de pe litoral în perioada 28 august - 3 septembrie, controlând 95 de unităţi din Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

"Pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, trei restaurante şi un laborator de cofetărie/patiserie au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 8.000 de lei. A fost emisă o ordonanţă de interzicere a activităţii pentru o unitate tip fast – food", se arată în comunicat.

În urma controalelor, inspectorii sanitar-veterinari au găsit deficienţe privind ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare şi legate de depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la comercializare cinci kilograme de produse alimentare, improprii consumului uman.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.