Trei pacienţi cu coronavirus, aflaţi în stare gravă, sunt transportaţi, vineri, de la Bucureşti la Iaşi, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează vineri, 9 aprilie, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Iaşi pentru transportul, în regim de urgenţă, a trei pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă”,  transmis, vineri, Minsterul Apărării Naţionale.

Sursa citată a precizat că echipa medicală este formată din specialişti ai SMURD Bucureşti şi ai Ministerului Apărării Naţionale, iar transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a realizat cu ambulanţe ale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian vineri, în jurul orei 15.00.

Zboruri similare au avut loc în lunile noiembrie şi decembrie ale anului trecut.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.