Poliţiştii din Timişoara au fost sunaţi de o femeie care vorbea în limba engleză şi care le-a comunicat că se află sechestrată într-un apartament din Timişoara, fără să dea o adresă. În urma investigaţiilor, poliţiştii au identificat proprietarul teefonului mobil, un cetăţean din Sudan, iar acesta i-a condus la apartamentul său unde se aflau trei femei din Etiopia şi opt cetăeni din Sudan. Femeile erau ţinute acolo împotriva voinţei lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„La data de 26 mai 2023, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Timiş au salvat trei femei din Etiopia, cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani, care se aflau în pericol. În fapt, la data de 25 mai 2023, în jurul orei 11:50, poliţiştii timişoreni au fost sesizaţi prin apel 112 de o femeie, cetăţean străin, cu privire la faptul că aceasta s-ar afla, împotriva voinţei ei, într-o casă din municipiul Timişoara, în proximitatea unui service. Ulterior, apelul telefonic s-a întrerupt fără a se mai putea lua legătura cu apelanta”, a transmis IPJ Timiş.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Timiş s-au sesizat din oficiu pentru infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal.

În urma investigaţiilor efectuate, a fost identificat proprietarul telefonului mobil de pe care a fost lansat apelul telefonic, respectiv un bărbat în vârstă de 28 ani, cetăţean sudanez.

În cursul zilei de vineri, acesta a fost depistat în dreptul unui bloc situat pe strada Gheorghe Lazăr din municipiul Timişoara.

„Ulterior, bărbatul a condus poliţiştii la un apartament de la etajul 10 al imobilului, în interiorul acestuia fiind găsite 3 femei din Etiopia, cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani şi 8 bărbaţi, toţi din Sudan, cu vârste cuprinse între 22 şi 47 de ani. Toate persoanele au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş pentru audieri, în urma investigaţiilor efectuate stabilindu-se că una dintre cele 3 femei este persoana care a apelat numărul de urgenţă 112, folosind un telefon mobil pe care l-a găsit în apartament”, a mai transmis IPJ Timiş.

De asemenea, s-a stabilit că cele trei femei ar fi fost ţinute fără voinţa lor în apartament de către unul dintre bărbaţi, în vârstă de 44 de ani, în vederea obţinerii unei sume de bani suplimentare faţă de suma de 6.500 de euro plătită de către cele 3 femei pentru a ajunge în Germania.

„Precizăm faptul că cele 3 femei nu au fost victimele vreunui fel de abuz. Totodată, în apartament a fost găsit şi telefonul mobil de pe care ar fi fost efectuat apelul telefonic, acesta fiind ridicat în vederea continuării cercetărilor.  În urma investigaţiilor suplimentare efectuate, cercetările au fost extinse şi cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, urmând a fi efectuate de către poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră  Timişoara sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş”, a mai precizat IPJ Timiş.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.