Trei clase de la o şcoală din municipiul Constanţa trec la cursuri online după ce au fost confirmate cazuri de Covid-19 în rândul elevilor şi al profesorilor. De asemenea, alte patru clase de la aceeaşi unitate de învăţământ revin la scenariul hibrid după ce s-au aflat în scenariul trei de funcţionare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectura Constanţa a anunţat printr-un comunicat de presă, că pe data de 1 octombrie, prefectul George Niculescu, a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii numărul 31 a CJSU Constanţa, care prevede modificarea a opt scenarii de funcţionare în şase unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa.

“Astfel, s-a votat în unanimitate trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, a unei clase a II-a şi două clase a VI-a din Şcoala Gimnazială nr. 29 Mihai Viteazul Constanţa, ca urmare a confirmării unui caz în rândul elevilor, respectiv unui caz în rândul cadrelor didactice. Măsura va fi valabilă până pe 09 octombrie pentru clasa a II-a şi până pe 13 octombrie  pentru cele două clase a VI-a”, se arată în comunicat.

Sursa citată a menţionat că tot la Şcoala Gimnazială numărul 29, trei clase a III-a vor trece din scenariul 3, în scenariul 2 de funcţionare. O altă schimbare din scenariul 3, în scenariul 2, va intra în vigoare de vineri, 2 octombrie, pentru o clasă a V-a din aceeaşi şcoală. Cele două modificări de scenarii au fost hotărâte ca urmare a încheierii perioadei în care au fost suspendate cursurile „faţă în faţă”, a precizat Prefectura.

De asemenea, Grădiniţa cu Program Normal numărul 11 Medgidia trece din scenariul 3, în scenariul 2, după finalizarea lucrărilor de reabilitare şi efectuarea recepţiei. Tot în Medgidia, Grădiniţa cu Program Normal „Piticot” trece din scenariul 3, în scenariul 1 de funcţionare, după finalizarea lucrărilor de reabilitare.

În alte două şcoli din municipiul Constanţa, scenariul va fi modificat, din 3, în 2. Este vorba despre Şcoala Gimnazială nr. 8, începând de astăzi, pentru două clase a II-a şi Şcoala Gimnazială nr. 12 „B.P. Haşdeu”, începând de vineri, 2 octombrie, pentru o clasă a II-a.

De asemenea, Grădiniţa cu Program Normal şi Prelungit „Colibri” Constanţa va reveni la scenariul 1, de la scenariul 3 de funcţionare, pentru grupa mică, începând cu data de 2 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.