Trei clădiri care aparţin de Spitalul Judeţean Arad au fost afectate în urma cutremurului de marţi seară, care a avut magnitudinea de 5,2. S-au înregistrat fisuri sau căderi de tencuială, iar cel mai afectat este Compartimentul de Îngrijiri Paliative.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Spitalului Judeţean Arad, s-au înregistrat fisuri uşoare ale pereţilor din holul clădirii în care funcţionează Secţia Clinică Oncologie Medicală, fisuri cu căderi de tencuială pe holul unei clădiri din incinta fostului Spital Municipal, iar cea mai afectată clădire a fost cea din localitatea Ghioroc în care funcţionează Compartimentul de Îngrijiri Paliative, în urma cutremurului.  
 
”În cursul serii de ieri au avut loc primele evaluări ale avariilor produse de cutremur. Directorul Administrativ a verificat fiecare clădire în care s-au înregistrat fisuri la nivelul pereţilor, pentru a ne asigura că vieţile pacienţilor şi a personalului unităţii nu sunt puse în pericol. Cele mai mari probleme au fost înregistrate la clădirea din localitatea Ghioroc unde au apărut fisuri în mai multe încăperi, inclusiv într-o sală ai cărei pereţii erau acoperiţi cu faianţă. A fost afectat şi un salon însă, din fericire, nu au fost persoane rănite. În perioada următoare se va efectua o expertiză pentru a stabili exact pagubele precum şi modalitatea de intervenţie asupra acestei clădiri", a explicat ec. Florina Ionescu, managerul SCJU Arad.
 
Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 a avut loc, marţi seară, în judeţul Arad, fiind resimţit puternic în zonă, dar şi în oraşe mult mai îndepărtate. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.