Trei cazuri de COVID-19 au fost confirmate la Teatrul de Stat Constanţa, fiind vorba de doi membri ai personalului auxiliar şi un regizor. La instituţia culturală a fost declarat focar de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, Cristina Schipor, a declarat, pentru News.ro, că există un focar de coronavirus la Teatrul de Stat Constanţa. În prezent, au fost confirmate trei cazuri de COVID-19, fiind vorba de două cazuri din rândul personalului auxiliar şi de un regizor.
 
Cristina Schipor a precizat că ancheta epidemiologică este în plină desfăşurare la Teatrul de Stat Constanţa.
 
Teatrul de Stat Constanţa a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că unul dintre angajaţii săi a fost depistat pozitiv cu COVID-19.
 
“Unul dintre angajaţii teatrului, din atelierele de producţie, a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-Cov-2. Persoana respectivă nu are nicio atribuţie şi niciun prilej de a intra în contact cu publicul. Cu toate acestea, Teatrul de Stat Constanţa nu va programa spectacole în următorul week-end, pentru a evita orice pericol de contaminare”, a anunţat conducerea teatrului.
 
Cazurile de COVID-19 de la Teatrul de Stat au afectat şi o altă instituţie de cultură din Constanţa. Astfel, Teatrul pentru Copii şi Tineret “Căluţul de Mare” a transmis, miercuri, că spectacolele care urmau să fie susţinute în weekendurile 12-13 septembrie şi 19-20 septembrie. Decizia a fost luată deoarece mai mulţi dintre actorii instituţiei au colaborat la cea mai recentă premieră a Teatrului de Stat şi au intrat în contact direct cu unul dintre cazurile de la instituţia de cultură respectivă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.