Centrul de Protecţie a Plantelor va face dezinsecţia în toate cele 51 de parcuri ale Capitalei, a decis, luni, CGMB, întrucât licitaţia pentru atribuirea activităţii de dezinsecţie în Bucureşti este în curs de desfăşurare, în 11 august urmând să aibă loc deschiderea ofertelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până în prezent, Centrul de Protecţie a Plantelor făcea dezinsecţia doar în parcurile aflate sub administrarea ALPAB, în conformitate cu decizia CGMB din 7 iulie.

Tot luni, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat ca deratizarea în parcuri, locuri de joacă, zone de agrement, precum şi în alte spaţii publice să intre provizoriu în responsabilitatea consiliilor locale de sector.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat, în 7 iulie, un proiect de Hotărâre care prevede ca Centrul de Protecţie a Plantelor Bucureşti să facă tratamentele de dezinsecţie şi combatere ţânţari în parcurile şi pe spaţiile verzi administrate de Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement până la achiziţionarea serviciului de către Municipiul Bucureşti.

Documentul votat de CGMB mai prevedea că Centrul de Protecţie a Plantelor are ca obiect secundar de activitate efectuarea tratamentelor de dezinsecţie şi combatere a ţânţarilor în spaţiile administrate de ALPAB. 

În Raportul de specialitate anexat proiectului de Hotărâre se arăta că asigurarea continuităţii serviciului public de salubrizare – activitatea de dezinsecţie este obligatorie, ţinând cont de faptul că prin această activitate sunt combătuţi ţânţarii, vectori cu influenţă asupra stării de sănătate a populaţiei.

„Aceşti vectori sunt responsabili de transmiterea unor boli grave şi epidemii cum sunt meningo-encefalita prin virus West Nile şi malaria”, se menţiona în document.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.