Traficul la punctele de trecere a frontierei a crescut cu 62 la sută în ultimele 24 de ore, numărul persoanelor care au trecut prin vămi depăşind 203.000,atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, a anunţat, marţi, Poliţia de Frontieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin punctele de trecere a frontierei au intrat şi au ieşit din ţară, în ultimele 24 de ore, peste 203.700 de persoane şi aproximativ 47.500 de mijloace de transport, în condiţiile în care într-o zi normală tranzitează frontiera, în medie, 125.000 de persoane şi 37.000 de vehicule.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră au precizat că, pentru reducerea timpilor de aşteptare, a fost suplimentat personalul care verifică documentele, iar în punctele de frontieră importante au fost detaşaţi angajaţi din cadrul aparatelor centrale ale structurilor teritoriale şi din Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, în perioada sărbătorilor de Paşti peste 4.200 de poliţişti de frontieră desfăşurându-şi zilnic activitatea.

Persoanele care intră sau ies din ţară pot afla care sunt timpii de aşteptare la puntele de trecere a frontierei folosind aplicaţia on-line de pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real şi permite reconfigurarea traseului către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Poliţiştii de frontieră au constatat, la punctele de trecere, 31 de fapte ilegale, dintre care 18 infracţiuni şi 13 contravenţii, săvârşite atât de români, cât şi de cetăţeni străini, valoarea amenzilor date fiind de peste 5.000 de lei.

Poliţiştii au mai găsit bunuri nedeclarate care urmau să fie introduse ilegal în ţară, care depăşeau plafonul vamal admis sau erau contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 157.200 de lei.

Pentru 20 de cetăţeni străini nu a fost permisă intrarea în România, iar alţi 14 români nu au fost lăsaţi să iasă din ţară, pentru că nu îndeplineau condiţiile legale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.