Traficul la punctele de trecere a frontiere a crescut cu 28 la sută în ultimele două zile, înaintea Paştelui catolic frontiera fiind tranzitată de peste 300.000 de persoane, din care aproape 165.000 pe sensul de intrare în ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, cu ocazia sărbătorilor de Paşte celebrate duminică de creştinii catolici din toată lumea, prin punctele de trecere ale frontierei de la graniţa cu Ungaria au fost înregistrate creşteri ale valorilor de trafic, în special pe sensul de intrare în România, fără a fi probleme deosebite la controlul de frontieră.

În ultimele două zile, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 301.500 de persoane, dintre care 164.800 pe sensul de intrare în ţară. Traficul la frontieră a crescut în cele două zile cu 28 la sută comparativ cu o perioadă similară din luna martie.

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere ale frontierei cu Ungaria, pe unde, în ultimele 48 ore, au trecut graniţa aproximativ 102.500 persoane, dintre care 61.600 pe sensul de intrare în ţară.

La punct de trecere a frontierei Nădlac II, într-un interval de 48 de ore, poliţiştii de frontieră au verificat, pe sensul de intrare în România, aproximativ 25.000 de persoane şi 12.000 de autovehicule, faţă de aproximativ 14.200 de persoane şi 7.200 mijloace de transport într-o perioadă normală.

În Ungaria, de sâmbătă, ora 23.00 şi până luni, la aceeaşi oră, este restricţionată circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Poliţia de Frontieră Română menţionează că, în cooperare cu celelalte instituţii care au atribuţii în punctele de trecere a frontierei, efectuează verificări sistematice cetăţenilor din state membre UE şi non-UE care tranzitează frontiera, în conformitate cu prevederile legislaţiei comunitare în scopul prevenirii tranzitării frontierei de către persoane, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe.

Persoanele care tranzitează punctele de frontieră rutiere cu autoturisme, microbuze şi autocare pot afla informaţii despre valorile de trafic accesând aplicaţia on-line destinată monitorizării traficului disponibilă pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră Române - www.politiadefrontiera.ro. Aplicaţia on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat.

Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590, unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă.

Credincioşii catolici, reformaţi şi evanghelici sărbătoresc, duminică, Paştele, cu cinci săptămâni înaintea ortodocşilor, acesta fiind cel mai mare interval între sărbătoarea Învierii la cele două Biserici. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.