Traficul este intens la punctele de frontieră, aproximativ 120.000 persoane intrând în ţară în ultimele 24 de ore, cele mai multe, prin punctele vamale din vestul ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 168.300 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 48.500 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 120.000 persoane cu 33.000 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 48.300 persoane cu 15.500 mijloace de transport”, anunţă Poliţia de Frontieră.

Cele mai tranzitate frontiere au fost:

  • Frontiera cu Ungaria - aproximativ 92.700 de persoane şi 32.400 de mijloace de transport
  • Frontiera aeriană - aproximativ 43.000 de persoane
  • Frontiera cu Moldova - aproximativ 12.000 de persoane şi 4.500 de mijloace de transport.

”Comparativ cu o zi din luna noiembrie, când prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control, in medie, aproximativ 90.000 persoane, cu peste 32.000 mijloace de transport, se constată o creştere de peste 80% a traficului de persoane. În aceeaşi medie zilnică din luna noiembrie, pe sensul de intrare au fost aproximativ 50.000 persoane cu 17.000 mijloace de transport, constatându-se astfel că în ultimele 24 de ore a fost înregistrată o creştere a traficului de persoane pe acest sens de 140%. Comparând aceleaşi perioade, la frontiera cu Ungaria, numărul persoanelor care s-au prezentat la intrarea în ţară (aproximativ 45.000) s-a triplat”, precizează poliţiştii de frontieră.

Aceştia recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să fie evitată  apariţia suprasolicitărilor în unele dingtre vămi:

  • pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota, P.T.F. Turnu – Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula, 
  • pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek, P.T.F. Borş – Artand, P.T.F. Borş II – Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai - Nyirabrany, PTF Sacuieni
  • pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj şi P.T.F. Petea - Csengersima
  • pe raza jud. Timis: P.T.F. Cenad.

După realizarea controlului de frontieră  - verificarea documentelor de călătorie  sau alte acte care demonstrează că sunt îndeplinite condiţiile de tranzitare a frontierei -  pe sensul de intrare în ţară, în punctele de trecere a frontierei terestre, cei care intră în ţară sunt preluaţi de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, pentru triajul epidemiologic.

Având în vedere această situaţie, Poliţia de Frontieră Română şi-a adaptat misiunile de supraveghere şi control pentru reducerea timpului de aşteptare şi fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei fiind dispuse măsuri de suplimentare a personalului Poliţiei de Frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv suplimentarea arterelor de control în funcţie de dinamica valorilor de trafic.

În plus, pentru efectuarea formalităţilor cu celeritate, poliţiştii de frontieră folosesc staţii mobile.

De asemenea, se menţine permanent legătura cu autorităţile statelor vecine, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate. 

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/  

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.