Aproape 42 la sută din cei 3.163 de candidaţi absolvenţi ai promoţiei din acest an care au participat la concursul de titularizare au obţinut note de 7 şi peste 7, 22,65 la sută au note sub 5, patru au nota 10, iar trei nota 1, anunţă Ministerul Educaţiei, înainte de contestaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai ridicat procent al notelor peste 7 în cazul absolvenţilor promoţiei curente - 66,67 la sută - este în judeţul Tulcea, iar cea mai scăzută rată a celor cu astfel de note - 12,50 la sută - este în judeţul Giurgiu. Alţi 154 de candidaţi s-au retras, iar doi au fost eliminaţi pentru fraudă. 

La nivel naţional, cele mai multe note de zece din cele 83 obţinute de candidaţi au fost în Bucureşti - 15, alte 27 de judeţe având între unul şi opt candidaţi cu nota 10.

Tot în Bucureşti sunt şi cei mai mulţi candidaţi cu medii peste 7 ,respectiv 868, dar şi cei mai mulţi cu medii între 1 şi 4,99 - 281.

La proba scrisă pentru titularizarea în învăţământul preuniversitar s-au prezentat 22.866 de candidaţi. 2.630 de candidaţi s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, 26 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă, iar lucrările a 11 candidaţi au fost anulate la centrele de concurs din motive legate de nerespectarea metodologiei, mai spune Ministerul Educaţiei.

Contestaţiile la proba scrisă se pot depune la sediile inspectoratelor şcolare judeţene în cursul zilelor de miercuri, respectiv joi, până la ora 15.00. Rezultatele finale se publică la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul https://titularizare.edu.ro în data de 3 august.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 8 şi 9 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.