Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, a anunţat, vineri, că anul acesta va fi schimbat, de Ziua Naţională a României, locul depunerii de coroane. Acestea nu vor mai fi depuse la Monumentul Ostaşului Român care în trecut se numea Monumentul Soldatului Sovietic şi are reprezentate uniformele Armatei Roşii. Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, anul acesta coroanele vor fi depuse la Monumentul Eroilor Revoluţiei din Cimitirul Eroilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu, a anunţat, vineri, pe pagina sa de Facebook, că a decis schimbarea locului ceremoniei militare cu depuneri de coroane, la 1 Decembrie.
 
”Am decis să schimb locul ceremoniei militare cu depuneri de coroane din 01 Decembrie. Actualul Parc Scudier s-a numit Parcul Stalin în primii ani de după război. Monumentul Soldatului Sovietic, ridicat în acei ani, a fost redenumit Monumentul Ostaşului Român după Revoluţie. Chiar şi uniformele reproduse pe statuie sunt ale Armatei Roşii. În contextul agresiunii Rusiei din Ucraina, consider că e mai bine ca ceremonia de depunere de coroane să se facă la Monumentul Eroilor Revoluţiei din cadrul Cimitirului Eroilor. Aşa cum nu poţi scoate comunismul din Casa Scânteii, e bine să mai treacă timp peste monumentul din Parcul Scudier. Timpul le vindecă pe toate”, a anunţat Mihai Ritivoiu.
 
Prefectul mai anunţă că restul ceremoniei militare şi religioase se va desfăşura conform programului.
 
Programul dedicat Zilei Naţionale a României va începe la ora 8.30 cu depunerea de coroane de flori în Cimitirul Eroilor, la Monumentul Eroilor Revoluţiei. Programul continuă de la ora 11.00 cu întâmpinarea oficialităţilor şi defilarea militarilor pe traseul Bulevardul Regele Mihai I - Bulevardul Regele Ferdinand - Catedrala Mitropolitană Ortodoxă - Strada 20 decembrie 1989 - Bulevardul Mihai Viteazul. În intervalul orar 17.30 - 19.00 va avea loc retragerea militarilor cu torţe, pe traseul Monument Virgil Economu (Piaţa Petru Maior) - Calea Lugojului - Bulevardul Take Ionescu - Piaţa Unirii - Piaţa Libertatii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.