Cei 70 de locatari evacuaţi dintr-un bloc de locuinţe unde s-a făcut dezinsecţie s-au putut întoarce în apartamente, după ce nu au mai fost detectate substanţe toxice. Echipajul CBRN a reluat, miercuri dimineaţa, operaţiunile de detecţie şi monitorizare şi a constatat că nu mai sunt substanţe toxice în aer, după ce în urmă cu o zi s-a făcut dezinsecţie într-o cofetărie aflată la parterul blocului, astfel că locatarii au putut reveni începând cu ora 7.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În jurul orei 06:00, au fost reluate operaţiunile de detecţie monitorizare CBRN la imobilul din Calea Şagului, atât în scara blocului cât şi în spaţiul comercial, nemaifiind detectate substanţe toxice în aer. Astfel, începând cu ora 07:00, locatarii se pot întoarce în siguranţă în locuinţe, cu recomandarea de a ventila spaţiile”, a transmis ISU Timiş.
 
Marţi seară, un apel la numărul de urgenţă 112, anunţa că în scara unui bloc de pe Calea Şagului din Timişoara se simte miros înţepător care pătrunde şi în apartamente.
 
La faţa locului s-au deplasat de urgenţă o autospecială de primă intervenţie, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, două autospeciale de transport personal şi victime multiple (ATPVM), un echipaj CBRN şi un motoventilator.
 
Persoanele care locuiesc în acea scară a imobilului au fost evacuate. "S-a dispus evacuarea locatarilor de pe întreaga scară până la finalizarea măsurătorilor de către echipajul CBRN. Au fost evacuate 70 de persoane (58 adulţi şi 12 minori)”, a arătat ISU Timiş, menţionând că nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.
 
Ulterior, reprezentanţii ISU Timiş au precizat că în imobil a fost făcută o dezinsecţie, nu deratizare.
 
Trei microbuze au transportat persoanele evacuate în unităţi de cazare din Timişoara pentru a înnopta.
 
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a cerut ca Serviciul de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş să facă o anchetă în acest caz.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.