Primăria Timişoara şi Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara au achiziţionat, cu fonduri de la bugetul local, 12 defibrilatoare automate, care vor fi amplasate în zonele pietonale cu densitate mare de pe raza oraşului. Proiectul are o valoare de 250.000 de lei pentru achiziţia aparatelor şi montarea lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Defibrilatoarele for fi montate în Piaţa Unirii, Piaţa Libertăţii, cartierul Iosefin, Piaţa Traian, Sala Olimpia, iar accesul este liber pentru folosirea aparatelor, a transmis Primăria Timişoara, luni, într-un comunicat de presă.
 
Investiţia este de 250.000 de lei.
 
”Este un gest de normalitate, prin care ne asigurăm că în cazuri de urgenţă medicală, aceste echipamente pot face diferenţa între viaţă şi moarte. În perioada următoare, poliţiştii locali, dar şi personalul STPT vor fi instruiţi cum funcţionează aceste defibrilatoare pentru ca, în caz de nevoie, să poată interveni. Le mulţumesc cadrelor medicale de la Spitalul Municipal, colegilor de la nou înfiinţata Administraţie pentru Sănătate şi ISU Banat pentru coordonare şi colaborare”, a transmis primarul Dominic Fritz.
 
Primăria Timişoara, prin Administraţia pentru Sănătate şi Educaţie - va încheia acorduri de parteneriat cu ISU Banat şi Spitalul Municipal, pentru amplasarea, utilizarea şi mentenanţa acestor dispozitive. Spitalul Municipal va gestiona activitatea de mentenanţa a defibrilatoarelor, în timp ce ISU Banat se va ocupa de instructajul de specialitate pentru poliţiştii locali care desfăşoară muncă de teren. Pe de altă parte, de aceste cursuri de prim ajutor vor beneficia şi angajaţii Societăţii de Transport Public Timişoara care intră periodic în contact cu un număr ridicat de cetăţeni – respectiv vatmanii, şoferii etc.
 
”Defibrilatoarele Externe Automate (DEA) sunt uşor de folosit şi nu necesită cunoştinţe medicale de specialitate din partea utilizatorilor, datorită faptului că sunt dotate cu comenzi vocale care îi îndrumă pe aceştia în legătură cu acţiunile pe care trebuie să le realizeze. Dispozitivele sunt de înaltă tehnologie, astfel încât acestea nu acţionează în cazul în care detectează activitate cardiacă la persoana asupra căreia urmează să fie folosite”, a precizat Primăria Timişoara.
 
În următoarea etapă, Primăria Timişoara doreşte conectarea acestor defibrilatoare la baza de date a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, astfel încât în momentul utilizării dispozitivelor să se realizeze legătura direct la Ambulanţă care, astfel să poată interveni mult mai rapid la cazuri de urgenţă medicală.
 
Totodată, Primăria Timişoara va achiziţiona în următoarea perioadă alte 3 defibrilatoare care vor fi montate în sediile proprii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.