Consiliul Judeţean Timiş anunţă instituirea de restricţii de circulaţie, pe drumurile judeţene, pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, din cauza caniculei. Aceste restricţii vor fi valabile joi şi vineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Se instituie restricţii de circulaţie (pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t), restricţii cauzate de condiţii meteo deosebite, în perioada 30.06.2022 -01.07.2022, în intervalul orar 12:00- 20:00, pe întreaga reţea rutieră a judeţului Timiş. Aceste restricţii au fost instituite ca urmare a prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie, pentru protejarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv prevenirea deformaţiilor ce pot fi ireversibile, ca efect al desfăşurării traficului greu în condiţiile climatice de caniculă”, transmite Consiliul Judeţean Timiş, într-un comunicat de presă, miercuri.
 
Fac excepţie de la aceste restricţii: transporturile de persoane, de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală,  vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare, transporturile poştale, transporturile de echipamente de prim ajutor, transporturile de distribuţie de carburanţi, transporturile de mărfuri sub temperatura controlată, transporturile de tractări vehicule avariate, transporturile pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturile cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturile cu apă îmbuteliată, transporturile de produse provenite din exploatări agricole, transporturile militare implicate în exerciţii multinaţionale.
 
Judeţul Timiş se află sub avertizare cod portocaliu de caniculă. Meteorologii anunţă temperaturi de până la 38 de grade Celsius pe timpul zilei şi  21-22 de grade Celsius pe timpul nopţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.