Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, a anunţat că focarul primar potenţial de pestă prcină din localitatea Parţa a fost descoperit după ce aproximativ 30 de porci care aveau pestă porcină au fost îngropaţi în câmp de proprietar, fără ca acesta să anunţe autorităţile. În acest caz a fost deschis dosar penal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Pesta porcină a fost depistată la o exploataţie particulară.
 
”Focarul primar potenţial a fost descoperit. Un nou focar de pestă porcină a fost declarat la Parţa, la o exploataţie particulară. Aproximativ 30 de porci au fost îngropaţi în câmp, la doar 10-20 cm sub pământ, încă din luna septembrie. Ca urmare a anchetei epidemiologice şi din declaraţiile proprietarului, reiese că boala era prezentă încă din primele zile ale lunii septembrie. Porcii îngropaţi vor rāmâne pe loc şi chiar acum se lucrează la acoperirea lor prin creearea unui taluz de 3 metri înălţime, împrejmuit de gard”, a anunţat prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu.
 
Prefectul de Timiş a precizat că în acest caz a fost deschis un dosar penal şi a făcut un apel la proprietarii de porci să anunţe orice suspiciune de pestă.
 
”Dacă proprietarul ar fi anunţat din timp, probabil că nu ne-am fi aflat azi în această situaţie, cu 40.000 de porci sacrificaţi. Acum s-a deschis un dosar penal. Fac încă un apel proprietarilor de porci să anunţe imediat orice suspiciune de pestă”, a adăugat Mihai Ritivoiu.
 
În urmă cu o săptămână a fost depistată pesta porcină la o fermă a companiei Smithfield din loalitatea Parţa, de lângă Timişoara. Aproape 40.000 de porci au fost sacrificaţi de la această fermă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.