Aproape 300 de persoane au trecut graniţa în Serbia, la sfârşitul săptămânii, pe cea mai lungă pistă de biciclete din România, construită de-a lungul canalului Bega între Timişoara şi Zrenjanin (Serbia), unde a funcţionat un punct de frontieră provizoriu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Măsura a venit în urma iniţiativei Consiliului Judeţean Timiş, care a solicitat Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara deschiderea lunară a unui punct de trecere a frontierei, în perioada martie - octombrie 2023. 
 
”Faptul că atâtea persoane au răspuns apelului nostru de a petrece timp liber în natură, pe bicicletă, demonstrează că există interes pentru un stil de viaţă sănătos şi dorinţa de a explora zonele turistice locale. Deschiderea acestui punct de frontieră este mai mult decât binevenită şi în contextul evenimentelor culturale care se vor desfăşura cu ocazia Programului Timişoara Capitală Europeană a Culturii”, a declarat Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de CJ Timiş.
 
Următoarele weekend-uri în care trecerea în Serbia va fi posibilă pe pista de pe malul canalului Bega sunt:  29-30 aprilie; 27-28 mai; 3-4 iunie; 24-25 iunie; 29-30 iulie; 26-27 august; 23-24 septembrie; 28-29 octombrie, între orele 8 şi 20. 
 
O pistă de biciclete a fost construită, cu fonduri europene, pe digul râului Bega, aceasta fiind inaugurată în anul 2015 şi tot de atunci este funcţională.
 
Pista are o lungime totală de 80 de kilometri, din care 37 pe teritoriul României şi 43 de kilometri pe teritoriul Serbiei. Aceasta uneşte Timişoara de oraşul Zrenjanin din Serbia.
 
Autorităţile intenţionează să construiască un punct de trecere a frontierei permanent între cele două ţări, astfel încât să se poate circula atât pe biciclete, cât şi cu vaporaşele care în prezent fac curse de agrement şi de transport în comun pe Bega, pe teritoriul Timişoarei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.