Activitatea unui azil pentru bătrâni din oraşul Buziaş, judeţul Timiş, a fost suspendată, miercuri, după ce, în urma controalelor, au fost găsite mai multe nereguli, cele mai mute având legătură cu igiena. Centrul a fost şi amendat cu 25.000 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În cursul zilei de astăzi, cele 3 comisii mixte de control formate sub coordonarea Instituţiei Prefectului - Judeţul Timiş au controlat un număr de 15 centre situate pe raza judeţului Timiş, în localităţile: Buziaş, Giroc, Lovrin, Lugoj, Periam, Sânnicoalu Mare, Sinersig, Şag, Variaş. În urma acţiunilor de control efectuate astăzi, au fost depistate nereguli de funcţionare majore la un centru, iar ulterior controlului i-a fost suspendată temporar activitatea: Asociaţia Gerro - Căminul pentru persoane vârstnice Pensiunea Amurgul din oraşul Buziaş”, a transmis Prefectura Timiş, într-un comunicat de presă.
 
Principalele deficienţe identificate vizează probleme de igienă. 
 
”Deficienţele găsite au fost: nerespectare structurii din autorizaţia sanitară de funcţionare, cabinet medical cu dublă funcţionalitate, lipsa apei curente în cabinet, spălătorie neautorizată, cantităţi insuficiente de produse de curăţenie şi dezinfecţie, duşuri nefuncţionale de la două grupuri sanitare, la etajul 1 s-a regăsit un microclimat necorespunzător, o parte din personal (6 persoane) nu a efectuat controlul medical periodic, lipsa certificatelor de absolvire a cursurilor de igienă pentru personalul care necesita astfel de cursuri”, a precizat Prefectura Timiş.
 
În urma controlului s-a aplicat o amendă în valoare de 25.000 lei şi măsura complementară de suspendare temporară a activităţii. 
 
”Centrul va avea activitatea suspendată temporar până la remedierea deficienţelor constatate, iar pe toată această perioadă persoanele aflate în grija acestui centru, respectiv 32 de persoane vârstnice, vor fi relocate şi implicit se va lua legătura cu aparţinătorii acestora”, au adăugat reprezentanţii Prefecturii.
 
Controalele au început luni, când a fost suspedată activitatea unui centru pentru persoane fără adăpost şi persoane cu probleme psihice, din Timişoara, în urma constatării unor nereguli. Marţi, alte două centre, de data aceasta pentru copii, unul la Lugoj şi altul la Jimbolia, au primit aceeaşi sancţiune, de suspendare a activităţii, până la remedierea deficienţelor constate în urma controlului.
 
În Timiş funcţionează 112 astfel de centre, care urmează a fi controlate de echipe mixte formate din reprezentanţi ai unor instituţii precum: Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Timiş, Direcţia de Sănătate Publică Timiş, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Timiş, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Banat” Timiş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.