Testări pentru depistarea Covid-19 vor fi făcute, de săptămâna viitoare, şi la Tulcea, acestea urmând să fie realizate în laboratorul Direcţiei Veterinare Tulcea. În prezent se fac lucrări pentru asigurarea condiţiilor de biosecuritate pentru persoanele care vor lucra cu aceste probe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Consiliul Judeţean Tulcea a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că laboratorul Direcţiei Sanitare Veterinare dispune de aparatura necesară pentru a efectua teste Covid-19 la Tulcea.
 
În prezent sunt puse la punct ultimele detalii ce ţin de asigurarea condiţiilor de biosecuritate maximă pentru persoanele care vor lucra cu aceste probe, iar această lucrare este finanţată din fondurile Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea.
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a afirmat că de săptămâna viitoare vor fi realizate testări pentru Covid-19 în acest laborator. 
 
"În prezent se lucrează la un filtru separat pentru specialiştii care vor efectua testele Covid-19 în laborator. Tot procesul de testare va urma o procedură de biosecuritate. Vineri vor fi finalizate aceste lucrări, iar din discuţiile pe care le-am avut cu specialiştii sperăm ca la începutul săptămânii viitore să înceapă primele testări Covid-19. Nu ne dorim să fie cazul să efectuăm aceste testări, nimeni nu-şi doreşte acest lucru. Dar ideea este că dacă vom avea persoane suspecte de Covid-19, acestea vor putea fi testate aici, la Tulcea”, a declarat preşedintele CJ Tulcea, după ce a vizitat laboratorul Direcţiei Veterinare. 
 
Consiliul Judeţean a mai precizat că au fost alocate sumele necesare pentru achiziţionarea a 13 ventilatoare mecanice, kituri şi echipamente necesare, precum şi pentru cumpărarea unui aparat pentru depistarea infectării cu noul coronavirus.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.