Guvernul a decis, miercuri, extinderea termenului pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu cu 6 luni, de la 31 decembrie 2016, la 30 iunie 2017, pentru a oferi suficient timp tuturor prioprietarilor să obţină actele necesare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până la data obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punct de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu rămâne în exclusivitate beneficiarilor investiţiilor, atrage atenţia Guvernul.

La finalul anului 2015, a fost prorogat termenul în care persoanele cu responsabilităţi legale au obligaţia obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu până la data de 31 decembrie 2016, perioadă în care acestea nu sunt sancţionate contravenţional. Totuşi, în urma analizelor efectuate de Guvern s-a constatat că în cele 4 luni până la expirarea termenului stabilit, chiar dacă se păstrează acelaşi ritm de avizare/autorizare, nu toţi proprietarii/deţinătorii construcţiilor vor putea atinge obiectivul propus.

"Extinderea perioadei în care se realizează conformarea de bună voie la norma de autorizare va conduce la creşterea numărului de construcţii autorizate, fără a fi necesară aplicarea unor măsuri coercitive", explică Guvernul.

Totodată, prin prelungirea termenului pentru obţinerea autorizaţiei, se urmăreşte reducerea riscului de nerespectare a termenelor de obţinere a avizelor/autorizaţiilor de securitate la incendiu de către beneficiarii care nu s-ar încadrat în termenul actual.

Pe timpul controalelor de prevenire, personalul ISU poate opri funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor dacă constatată încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu, conform criteriilor stabilite prin H.G.R. nr.915/2015.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.