O terasă din staţiunea Mamaia a fost închisă temporar de către Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa până la remedierea deficienţelor şi amendată cui 20.000 de lei. De asemenea, echipele de control din mai multe instituţii au dat în ultimele 24 de ore amenzi de peste 173.000 de lei pe litoral, în cadrul unei acţiuni de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară pentru prevenirea şi limitarea infectării cu Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţişti din cadrul IPJ, jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Sanitar-Veterinare, Direcţiei de Sănătate Publică şi cei de la Protecţia Consumatorului au continuat activităţile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate, precum pieţe, terase sau cluburi în aer liber, dar şi în mijloacele de transport în comun.
Astfel, la data de 4 iulie, la nivelul judeţului Constanţa au fost verificate 115 societăţi comerciale şi au fost aplicate 92 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 173.000 de lei, dintre care 43 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, nouă pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, şase pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi şase pentru încălcarea normelor sanitar-veterinare. 
“Totodată, în urma unui control efectuat la o societate comercială cu punctul de lucru în staţiunea Mamaia, s-a dispus aplicarea unei sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.000 de lei şi suspendarea activităţii operatorului economic până la remedierea deficienţelor, conform Ordonanţei 21/1992, de către lucrători din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa”, se arată în comunicatul IPJ Constanţa. 
Sursa citată menţionează că poliţişti de investigare a criminalităţii economice şi ordine publică, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei de Sănătate Publică şi cei de la Protecţia Consumatorului, au desfăşurat acţiuni pe raza municipiilor Mangalia şi Medgidia. Astfel, au fost verificate 13 societăţi comerciale, ocazie cu care s-a constatat o infracţiune la Legea 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe. 
În urma activităţilor, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 67.500 de lei, şi au fost ridicate ridicate, în vederea confiscării, bunuri în valoare totală de 2.690 de lei. Totodată, unui operator economic i-a fost restricţionată activitatea de preparare şi comercializare de alimente.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.