Teodosie Marinov, guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a declarat luni, în emisiunea Proiect de Ţară - România, că singurele informări pe care le-au avut din partea părţii ucrainene vizau acţiuni de întreţinere a porturilor, Izmail şi Giurgiuleşti, care făceaureferire exclusiv la lucrări de întreţinere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă fac sau dacă intenţionează să facă, noi ce ştim cert este că şi intenţia şi trecerea la acţiune presupune derularea unor proceduri internationale, prevăzute de tratatele la care atât noi cât şi vecinii noştri ucraineni suntem parte. Sunt de resortul Ministerului de Externe, Ministerul Mediului. Sunt convins că sunt bine gestionate de oficialii români”, a spus guvernatorul. 

El a precizat că, pe parcusul anului 2022, când se aflam la conducerea Administraţiei, ”singurele informări pe care le-a avut din partea părţii ucrainene vizau acţiuni de întreţinere a porturilor, Izmail şi Giurgiuleşti, el precizând că făceau referire exclusiv la lucrări de întreţinere a portului.

”Noi fusesem solicitaţi în vederea unui act de reglementare, pentru depunere de material de tip dragat, lucru cu care nu am fost de acord şi am returnat toate documentele către Ministerul Mediului. Repet, făceau referire exclusv la lucrări de întreţinere a portului, a şenalului navigabil de pe braţul Chilia”, a arătat guvernatorul. 

Teodosie Marinov a precizat că, în mod normal, într-o astfel de situaţie, încă din faza de proiect, trebuia pus la dispoziţia părţii române, trebuia executat un studiu de impact tranfrontalier.

”Din punct de vedere ecologic trebuia să vedem felul în care impactează. Vorbim de lucrări care modificau, cursurile de apă, dragarea de mari adâncimi”, a spus guvernatorul. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.