Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, anunţă că autorităţile vor suplimenta sumele alocate pentru despăgubirea persoanelor fizice şi juridice care rămân fără porci din cauza pestei porcine africane, în cazul în care suma de 200 de milioane de lei care este alocată în prezent nu va fi suficientă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Banii care se vor cheltui de ANSVSA şi Ministerul Agriculturii pentru diferite activităţi, fie că despăgubim fermieri români care a rămas fără... Noi am alocat acum, la nivelul rectificării bugetare, undeva la 200 de milioane de lei. Suma se poate suplimenta pe măsură ce calculele de la ANSVSA şi Ministerul Agriculturii arată clar că e nevoie de suplimentare şi banii vor fi asiguraţi", a afirmat Teodorovici, marţi seară, într-o emisiune la TVR.

Întrebat cum se va proceda în cazul celor care rămân fără porci din cauza pestei, ministrul Finanţelor a spus că despăgubirile se acordă în funcţie de kilogramele pe care le au animalele sacrificate.

"Dacă ar fi mai mic de o sută de kilograme, noi plătim minim la o sută de kilograme pe fiecare porc în parte. Dacă este mai mult de o sută de kilograme, plăteşte la cât are el ca şi kilograme. E o solicitare de despăgubire şi toţi cei care sunt afectaţi de pesta porcină vor primi banii de la ANSVSA", a explicat Teodorovici.

Acesta a precizat că acelaşi sistem de despăgubire, în funcţie de kilograme, va fi utilizat şi în cazul persoanelor fizice şi în cazul agenţilor economici.

"Vor fi toţi despăgubiţi şi, după aceea, şi pentru repopulare. E foarte important. (...) Banii au început să fie plătiţi către fermieri", a mai spus ministrul de Finanţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.