Ministrul demisionar al Cercetării, Inovării şi Digitalizării Ciprian Teleman a anunţat că există 1.800 de localităţi în România în care viteza internetului nu permite livrarea unor servicii de bază, cum ar fi administraţie digitală, telemedicină sau educaţie digitală, precizând că prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este alocată suma de 94 de milioane de euro pentru reducerea numărului acestor localităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Teleman a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că există o conectivitate foarte bună în centre urbane, dar că mare parte din teritoriul României nu se bucură de internet. 
 
"Avem peste 1.800 de localităţi în ţară în care viteza internetului nu permite livrarea unor servicii de bază, nu permite administraţie digitală, nu permite telemedicină, educaţie digitală şi alte servicii publice. Alocăm prin PNRR 94 de milioane de euro pentru a reduce numărul acestor localităţi. Va fi nevoie de investiţii şi mai mari pentru a asigura pe întreg teritoriul ţării o conectivitate de minim 100 de MB/s pentru a putea avea toate acele lucruri menţionate anterior. Dar semnalul de alarmă pe care îl trag cu această ocazie către colegii care sunt în Guvern şi care vor fi în Guvern este să ia foarte în serios subiectul conectivităţii. Avem conectivitate foarte bună în centre urbane, dar o mare parte din teritoriul României nu se bucură de internet”, a transmis Ciprian Teleman.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.