Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că va solicita mai mulţi bani la rectificarea bugetară care se va face în perioada imediat următoare, precizând că sumele sunt încă în evaluare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am solicitat deja mai mulţi bani. Ne referim la achiziţia de măşti, mănuşi sau dezinfectanţi pentru alegeri. Sau pentru începutul anului şcolar pentru personalul medical care va fi implicat, dar şi pentru testări. Sunt sume pe care încă le evaluăm pentru rectificare“, a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi.

Premierul Ludovic Orban a solicitat miniştrilor ca până sâmbătă să “reevalueze foarte serios” solicitările pentru rectificarea bugetară deoarece doreşte să existe fundamentări solide pentru orice solicitare de bani. El a spus că va trebui drămuit fiecare ban şi alocate resurse către proiectele importante.

“Mai vreau să abordez o chestiune care ţine de pregătirea rectificării bugetare. Noi finalizăm săptămâna asta evaluările şi săptămâna viitoare vom adopta Ordonanţa de Urgenţă privind rectificarea. Aş vrea ca până sâmbătă să vă reevaluaţi extrem de serios solicitările pentru că vreau să existe fundamentări foarte solide pentru orice solicitare de bani. Ştim foarte bine că situaţia economică nu este dintre cele mai bune, că economia României, ca toate economiile ţărilor lumii, a fost afectată de epidemia de COVID şi va trebui să drămuim fiecare ban şi mai ales să alocăm resursele către proiectele importante, către investiţii, către proiecte care într-adevăr au ca şi efect îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale concetăţenilor noştri şi, de asemenea, proiecte suport pentru dezvoltarea economică ulterioară”, a declarat Orban, la începutul şedinţei de Guvern de vineri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.