Nelu Tătaru a declarat, întrebat care este situaţia acordării gratuire a măştilor de protecţie familiilor şi persoanelor devaforizate, că deşi măsura a fost reglementată printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, a fost o contestare a licitaţiei şi câştigătorului, apoi firma respectivă a depus o altă contestaţie la Curtea de Apel Bucureşti. Acum este aşteptat rezultatul şi rămâne de văzut ce va spune instanţa, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Această licitaţie şi câştigătorul au fost contestaţi. Comisia Naţională pentru soluţionarea contestaţiilor a refuzat această contestaţie, dar în termen de 10 zile aceeaşi firmă a depus la Curtea de Apel Bucureşti o altă contestaţie. Rămâne să vedem şi rezultatul acestei contestaţii”, a afirmat Nelu Tătaru joi la prezentarea amplasamentului noului Spital Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, întrebat despre subiect.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a spus că Guvernul a alocat sumele necesare către Ministerul Sănătăţii, iar licitaţia este derulată de minister.

„În ceea ce ne priveşte pe noi ca Guvern am alocat din Fondul de rezervă al Guvernului sumele necesare în bugetul Ministerului Sănătăţii, iar Ministerul Sănătăţii derulează licitaţia”, a explicat Orban.

Pe 21 mai, Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă  privind acordarea de catre Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, autorităţilor publice locale a necesarului de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ teritoriale, precum şi pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020.

Conform actului normativ, bugetul Ministerului Sănătăţii pentru anul 2020 va fi suplimentat cu suma de 230 milioane lei pentru achiziţia de măşti de protecţie care vor fi puse la dispoziţia autorităţilor publice locale pentru toate persoanele şi familiile defavorizate de pe raza unităţilor administrativ teritoritale.

În următoarele două luni, fiecare persoană eligibilă, va primi un număr de 50 măşti de protecţie, preciza atunci Executivul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.