Un bărbat din judeţul Bacău susţine că fiul său a fost agresat în repetate rânduri la şcoală sau în proximitatea acesteia de către colegi şi acuză autorităţile că nu au luat măsuri pentru a opri abuzurile la care este supus fiul său. Tatăl spune că în aprilie anul trecut, copilul său, care atunci era elev în clasa a şasea la o şcoală din localitatea Parincea, a fost bătut şi băgat într-o cuşcă metalică de către colegi, iar de atunci poliţiştii, cărora li s-a adresat nu au soluţionat dosarul. Bărbatul susţine că luna aceasta fiul său a fost din nou lovit, cu un bulgăre de gheaţă. El a postat pe Facebook o imagine cu copilul, tăiat la un pomete. În replică, oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean au postat, pe Facebook, un mesaj în care susţin că nu au „muşamalizat” incidentul şi că inspectoratul şi şcoala nu fac anchete penale. „Este de neînţeles cum un părinte îşi expune propriul copil iterând false probleme, deşi i s-au prezentat intervenţiile şcolii”, au transmis, public, inspectorii şcolari din Bacău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Bărbatul din judeţul Bacău reclamă că fiul său, acum elev în clasa a şaptea la Liceul din localitatea Parincea, a fost agresat în urmă cu un an de către doi colegi, care l-au lovit şi l-au încuiat într-o cuşcă din metal. Bărbatul a depus plângere la poliţia din localitate, însă susţine că nici acum dosarul nu a fost soluţionat.
„Copilul meu a fost bătut şi anul trecut. După ce l-au bătut, l-au băgat într-o cuşcă de tomberon, din fier. Am făcut sesizare şi la IPJ Bacău, şi la comuna Parincea, am făcut sesizare şi către şcoala Parincea, dar nu s-a rezolvat nimic. Pe 8.04.2022, anul trecut, s-a întâmplat”, a declarat el pentru News.ro. 
Bărbatul a prezentat mai multe documente care atestă că s-a adresat Poliţiei, dar şi un certificat medico-legal emis în data de 13 aprilie 2022 de către Serviciul Judeţean de Medicină Legală Bacău, care specifică faptul că băiatul s-a prezentat la medicul legist însoţit de mama sa, a declarat că pe 8 aprilie 2022 a fost lovit cu picioarele de către patru persoane şi băgat într-un tomberon şi că băiatul prezintă echimoze.
Cu privire la incidentul petrecut în luna aprilie a anului trecut, bărbatul susţine că acesta a avut loc în şcoală şi nu în afara unităţii de învăţământ.
Incidentul relatat este confirmat de către oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, care au publicat procesul verbal încheiat la acel moment. 
În document se arată că incidentul din 8 aprilie s-a petrecut „în afara perimetrului unităţii şcolare” şi nu în şcoală ci pe un teren din apropierea Liceului Tehnologic Parincea. Procesul verbal încheiat în 13 aprilie 2022 mai arată că pentru faptele petrecute în afara unităţii de învăţământ elevii răspund conform legii. Acelaşi document specifică de asemenea că  în urma incidentului o femeie comisar de la IPJ Bacău a mers la Liceul Tehnologic Parincea la acel moment şi a propus desfăşurarea unor activităţi de prevenire a violenţei în şcoli, la care să participe elevii din clasele a şasea şi a şaptea. 
La zece luni de la acel incident, copilul a fost din nou lovit. De data aceasta, el a ajuns acasă cu o tăietură la obraz. Pentru că a constatat că autorităţile nu au luat măsuri prima dată, de data aceasta tatăl şi-a fotografiat fiul cu faţa tăiată şi a postat pe reţelele de socializare fotografia. 
 
„Acum, l-au bătut joi (pe 3 februarie – n.r.). Am postat pe net poza cu copilul tăiat la faţă şi am scris: ce se întâmplă la şcoala Parincea, judeţul Bacău. (...) El stătea, aştepta microbuzul şcolar şi ceilalţi copii au venit din spate, i-au dat cu bulgărele în faţă şi l-au tăiat”, a mai declarat pentru News.ro tatăl băiatului.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău a reacţionat în urma ieşirii publice a bărbatului. Oficialii instituţiei susţin că nu au „muşamalizat” incidentul de anul trecut şi îl critică pe tată pentru că îşi„ expune” copilul. 
„Având în vedere prezentarea în spaţiul online a unor posibile acte de bullying sau violenţă asupra unui elev de la Liceul Tehnologic Parincea transmitem: ISJ Bacău şi unitatea de învăţământ nu au muşamalizat incidentul din aprilie 2022,  ba din contra, la momentul în cauză, în scopul lămuririi contextului reclamat, au conlucrat, anunţând chiar instituţiile competente pentru a interveni, mai ales că evenimentul s-a petrecut în curtea primăriei, nu în perimetrul şcolii!!!, lucru confirmat de cercetările agenţilor de poliţie şi înregistrat în documentele întocmite de aceştia sau de reprezentanţii şcolii. Mai mult, părinţii elevilor implicaţi au fost înştiinţaţi de incident şi că este în lucru un dosar penal, fapt dovedit prin semnarea  de luare la cunoştinţă de către mama copilului agresat. ISJ Bacău şi unitatea de învăţământ nu efectuează anchete sau cercetări penale. Este de neînţeles cum un părinte îşi expune propriul copil iterând false probleme, deşi i s-au prezentat intervenţiile şcolii”; este mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a IŞJ Bacău. 
Inspectorii şcolari mai transmit că „referitor la incidentul din 3 februarie 2023, ce semnala lovirea aceluiaşi copil în zona feţei, ancheta a confirmat că este rezultatul aruncării unui bulgăre de către un coleg” iar „situaţia este redată în informarea pe care Liceul Tehnologic Parincea a înaintat-o către ISJ Bacău în data de 6.02.2023”. 
”În acest sens, considerăm că s-a intervenit pentru clarificarea aspectelor semnalate, fapt asociat de fiecare dată cu informarea părinţilor elevului”, se mai arată în mesajul inspectorilor şcolari.
News.ro a cerut un punct de vedere oficial Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău cu privire la stadiul dosarului deschis în urma incidentului din aprilie 2022, însă până la ora transmiterii acestei ştiri IPJ Bacău nu a formulat un răspuns.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.