Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a comentat, joi, decizia Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă de a solicita din nou declararea stării de alertă în sector, din cauza crizei deşeurilor, ministrul apreciind că autoritatea locală şi Prefectura trebuie să ia decizii, în contextul în care cadrul legal există. "Sectorul 1, totuşi, are bani pentru că de ani de zile plăteşte serviciile de salubritate în locul cetăţenilor. Dacă aceşti bani s-ar fi dus în investiţii în ultimii ani, cu siguranţă Sectorul 1 ar avea deja poate cel mai modern sistem din România, a declarat Tanczos Barna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Situaţia din Sectorul 1 ar trebui rezolvată, până la urmă, de Sectorul 1, de firma de salubritate şi de Prefectură, pentru că este inadmisibil ca luni de zile să avem gunoaie pe stradă. Sectorul 1 este, practic, cel mai bogat sector şi cea mai bogată unitate administrativ-teritorială din România. Eu nu pot să accept ca un asemenea sector, un asemenea UAT să nu fie în stare să gestioneze această problemă. Alături de Primărie să vină şi Prefectura, legea o avem, legea spune foarte clar ale cui sunt responsabilităţile. Eu văd că Sectorul 1, totuşi, are bani pentru că de ani de zile plăteşte serviciile de salubritate în locul cetăţenilor. Dacă aceşti bani s-ar fi dus în investiţii în ultimii ani, cu siguranţă Sectorul 1 ar avea deja poate cel mai modern sistem din România. Deci trebuie asumare de răspundere, decizii urgente şi soluţii pentru Sectorul 1, pentru că e inadmisibil să avem gunoaie peste tot, să avem deşeuri la fiecare colţ de stradă, să avem acest pericol constant din punctul de vedere al sănătăţii şi siguranţei cetăţenilor", a afirmat Tanczos Barna, joi, într-o conferinţă de presă.
 
În urmă cu o zi, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 a cerut Prefecturii Municipiului Bucureşti să declare starea de alertă pe o perioadă de 30 de zile, din cauza situaţiei sanitare cauzată de necolectarea gunoiului de către Compania Romprest Service SA.
 
"Decizia a fost luată în baza unei analize de risc a stării actuale a Sectorului 1, fundamentată pe un raport al Compartimentului Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale Sector 1 şi a unei note privind deficienţele activităţilor de curăţenie stradală realizată de Direcţia de Utilităţi Publice, Salubrizare şi Protecţia Mediului Sector 1. Conform analizei, deşeurile municipale din Sectorul 1 nu sunt colectate de peste 20 zile, creând acumulări pe străzi, în special în zona centrală şi din zonele cu tranzit intens”, a transmis, miercuri, Primăria Sector 1.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.