Un tânăr de 25 de ani care a lovit intenţionat cu maşina un agent de pază în curtea Spitalului ”Sfântul Pantelimon” din Bucureşti a fost reţinut, fiind acuzat de tentativă de omor. Bărbatul venise cu tatăl său la spital, dar au început să facă scandal la intrarea în unitatea medicală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 09.05.2023, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au  pus  în  mişcare  acţiunea  penală  şi  au  luat  măsura  reţinerii  faţă  de  un  inculpat cercetat pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor şi tulburare a ordinii şi liniştii publice”, a anunţat, marţi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Sursa citată a precizat că, luni seară, în jurul orei 20:17, inculpatul (un bărbat în vârstă de 25 de  ani) şi tatăl acestuia au  intrat cu autoturismul în curtea interioară  a Spitalului Clinic de Urgenţă ”Sfântul Pantelimon” Bucureşti, au parcat şi au intrat în incinta spitalului, unde au provocat un scandal.

”Agenţii de securitate i-au escortat pe cei doi în afara clădirii, împrejurare în care inculpatul l-a lovit cu pumnii în faţă pe  unul dintre agenţi. Deşi persoana agresată  nu a formulat plângere prealabilă pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe,  agresiunile exercitate asupra sa au fost săvârşite în loc public, în faţa mai multor  persoane cărora le-au fost provocate sentimente de indignare, teamă şi  insecuritate, fapta constituind  infracţiunea de tulburare a ordinii şi liniştii publice”m, au mai precizat procurorii.

Acştia au precizat că, ulterior, inculpatul s-a urcat la volanul autoturismului şi, cât timp agenţii de pază încercau să gestioneze situaţia cu tatăl său, a condus vehiculul în direcţia unuia dintre agenţii de pază şi l-a lovit pe acesta cu partea din faţă, proiectându-l pe sol, provocându-i policontuzii, plagă contuză mâna dreaptă şi contuzie genunchi drept.

”Din modul în care inculpatul a acţionat rezultă că acesta a săvârşit infracţiunea de tentativă de omor cu intenţie indirectă,  întrucât a acceptat posibilitatea decesului victimei, care nu s-a produs din hazard, dar şi datorită manevrelor victimei care  a observat intenţia inculpatului şi a adoptat o poziţie defensivă”, mai arată procurorii.

Aceştia au sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.