Peste 400 de voluntari vor participa, în perioada 6-8 iunie 2024, la zugrăvirea a 30 de faţade de case din satul Altringen din judeţul Timiş. Până în data de 26 mai 2024, voluntarii se mai pot înscrie pentru a participa la acest eveniment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În cadrul celei de-a VI-a ediţii a evenimentului Color The Village organizat de Asociaţia Acasă în Banat, 30 de case din localitatea Altringen din judeţul Timiş, aflată la 50 de kilometri de Timişoara, vor fi zugrăvite. Voluntarii vor reface şi elementele decorative tradiţionale ale caselor din acest sat. 
 
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
Au fost selectate cu prioritate case locuite, ale familiilor cu venituri modeste, care păstrează elemente de arhitectură specifică zonei atât din satul Altringen, dar şi câteva case din satele vecine: Bogda, Sintar şi Comeat. Până în prezent s-au înscris peste 400 de voluntari, iar înscrieri se mai pot face până în data de 26 mai, pe site-ul colorthevillage.ro.
 
”Acest eveniment ce reuneşte an de an tot mai mulţi oameni care doresc să dea o mâna de ajutor şi să reînvie comunităţile rurale. Indiferent de vârstă, de abilităţi, fiecare primeşte ceva de făcut şi participa alături de oameni la fel de harnici şi inimoşi. Dacă nu v-aţi înscris, mai aveţi la dispoziţie doar câteva zile să o faceţi că să fiţi parte din acest festival de fapte bune”, a declarat Radu Trifan, preşedintele Asociaţiei Acasă în Banat.
 
Color the Village/Colorează Satul se află la a şasea ediţie şi, an de an, are loc într-un sat din Banat, alternativ din judeţele Timiş şi Caraş-Severin. Ediţiile precedente au avut loc la Valeapai (2023), Fărăşeşti (2022), Ilidia (2021), Racoviţa (2020) şi Eftimie Murgu (2019). 
 
Proiectul Asociaţiei Acasă în Banat este unic în ţară şi îşi propune să contribuie la revitalizarea satului românesc şi la punerea în valoare a arhitecturii tipice din zona Banatului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.