Aproape 500 de porci din localităţile Frumuşiţa şi Brăneşti, judeţul Galaţi, vor fi sacririfcaţi, începând de vineri, după ce s-a confirmat pesta porcină în trei gospodării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat Planurile de măsuri la confirmare în zona de protecţie şi cea de supraveghere la apariţia pestei porcine africane în două gospodării din Frumuşiţa şi într-o gospodărie din satul Brăneşti, comuna Vlădeşti.

Conform unui comunicat al Prefecturii Galaţi remis News.ro, s-a decis astfel uciderea preventivă a suinelor din cele două localităţi; interzicerea ieşirii din exploataţii a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor şi altor obiecte susceptibile de a transmite boala; interzicerea ieşirii animalelor din specia suine din exploataţiile suspecte, iar pentru celelalte specii doar cu acordul DSVSA; instituirea unei zone de control temporar în jurul exploataţiei, unde se vor aplica măsuri de prevenire a difuzării bolii din focar etc.

În Baza naţională de date, la Frumuşiţa sunt înregistrate 151 de gospodării, cu un efectiv de 306 porci, iar la Brăneşti 88 de gospodării, cu 191 de porci, echipele mixte urmând să înceapă uciderea preventivă în această dimineaţă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.