Aproximativ 500 de persoane, majoritatea tineri, protestează, la ora transmiterii acestei ştiri, la Timişoara, în faţa Prefecturii Timiş, faţă de deciziile de miercuri seară ale Guvernului, protestatarii cerând demisia membrilor Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Aproximativ 500 de persoane s-au adunat în faţa Prefecturii Timiş pentru a protesta faţă de deciziile Guvernului privind  legile justiţiei.

Oamenii strigă lozinci precum: ”Ne-am săturat să ne mai furaţi”, ”Demisia”, ”Nu renunţăm”, ”Nu vrem acest guvern”, ”Legea-i lege pentru toţi, nu-i făcută pentru toţi” şi poartă pancarte pe care sunt scrise mesaje precum: ”Vrem dreptate nu imunitate”, ”PSD = PCR”.

Câteva mii de oameni au protestat, marţi noapte, în mai multe oraşe din ţară - Cluj-Napoca, Timişoara, Sibiu, Constanţa, Craiova, Iaşi, Braşov - faţă de adoptarea de către Guvern a proiectului de lege privind graţierea şi a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea Codurilor Penale.

Peste o mie de oameni au reluat, miercuri dimineaţă, protestul în Piaţa Victoriei, din Capitală, iar numărul acestora continuă să crească, oamenii cerând demisia Guvernului, după adoptarea, în noaptea de marţi spre miercuri, a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale. Oamenii scandează „Hoţii”, iar unii dintre ei au venit cu tobe şi vuvuzele. Protestul are loc la câteva ore după manifestaţia de marţi noapte din Piaţa Victoriei, la care au participat peste 15.000 de oameni.

Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvernul Grindeanu marţi seară privind modificarea codurilor penale a fost publicată în Monitorul Oficial, iar cea mai mare parte a prevederilor urmează să intre în vigoare la 10 zile de la publicare.

Preşedintele Klaus Iohannis a propus miercuri, la şedinţa plenului CSM, pe care o prezidează, să discute sesizarea Curţii Constituţionale în legătură cu un conflict de natură constituţională după adoptarea OUG pe justiţie.

Consiliul Superior al Magistraturii consideră că adoptarea, marţi seară, a proiectului pentru modificarea codurilor penale, în condiţiile în care plenul CSM se întruneşte miercuri dimineaţă pentru a-l aviza, reprezintă o nesocotire gravă a dispoziţiilor legale.

Într-un comunicat de presă, Consiliul Superior al Magistraturii apreciază că solicitarea Ministerului Justiţiei, transmisă CSM marţi, la orelor 17.00, de avizare a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, nu reprezintă o intenţie reală în obţinerea avizului prevăzut de lege, în condiţiile în care în seara aceleiaşi zile proiectul a fost adoptat în şedinţa Guvernului, anterior consultării corpului profesional şi avizării de către CSM.

„Anterior şedinţei Guvernului din seara zilei de 31.01.2017, ministrul justiţiei a fost personal înştiinţat şi invitat să participe, în calitate de membru de drept al CSM, la şedinţa Plenului convocată de urgenţă pentru data de 01.02.2017, ora 9.00, tocmai pentru analizarea şi dezbaterea solicitării de avizare. Consiliul Superior al Magistraturii consideră că adoptarea proiectului în condiţiile menţionate reprezintă o nesocotire gravă a dispoziţiilor legale în materia avizării şi a punctului de vedere pe care Plenul CSM avea abilitarea legală de a-l exprima”, arată CSM, miercuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.