Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat, miercuri, că Executivul caută soluţii pentru plata indemnizaţiilor pentru creşterea copilului de la 1 iulie, însă cadrul fiscal bugetar este "îngust", iar banii depind şi de restul "solicitărilor" venite din Parlament, care afectează bugetul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Există un cadru fiscal bugetar îngust, în care încercăm să găsim o soluţie pentru această chestiune, dar suntem convinşi că dacă mai vin multe alte revendicări şi pretenţii pentru alte chestiuni - legitime, poate, fiecare în parte, nu asta este discuţia - dificultatea de a răspunde tuturor acestor solicitări este extrem de mare", a spus Suciu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că noul ministru al Muncii caută soluţii şi urmăreşte această problemă, fiind în continuare un obiectiv asumat al Guvernului să găsească finanţare "în cel mai scurt timp cu putinţă".

"Această finanţare depinde şi de alte solicitări pe care le primim, văd că în permanenţă, din partea Parlamentului", a subliniat Suciu.

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat, marţi, că termenul prevăzut în lege pentru eliminarea plafonului la indemnizaţiile pentru creşterea copilului coincide cu perioada în care ar trebui să se facă rectificarea bugetară, astfel că ar exista posibilitatea să nu fie respectat, dar a dat asigurări că legea va fi implementată din acest an.

Demnitarul a explicat că legea privind indemnizaţia pentru creşterea copilului este asumată de către Guvern, dar încă este devreme pentru a spune care vor fi sursele de finanţare.

În plus, ministrul a transmis că legea va fi aplicată din acest an, dar că e puţin probabil ca acest lucru să se întâmple din luna iulie.

„Aşa cum ştiţi, ar trebui să intre în vigoare de la 1 iulie pentru că aşa este termenul prin lege. Este de văzut dacă rectificarea, care se face exact în acea perioadă, va permite exact de la 1 iulie. Mai avem şi o problemă tehnică, de sistem informatic, la care lucrăm în acest moment. Astăzi (marţi, n.r.) deja am discutat cu colegii această problemă. Ce vă pot asigura este că tratăm foarte serios această problemă şi, aşa cum arată lucrurile în acest moment, în acest an vom avea implementarea acestui act normativ”, a spus Pîslaru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.