Procurorii suceveni au deschis un dosar pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce un bărbat de 79 de ani care fusese diagnosticat cu un Covid-19 şi care urma să fie externat de la Spitalul Judeţean Suceava, având o evoluţie favorabilă a bolii, nu a aşteptat să fie dus acasă cu o ambulanţă specială, ci a plecat cu un taxi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în 29 martie, unui bărbat din localitatea Văratic, oraş Salcea, în vârstă de 79 de ani, diagnosticat cu infecţie Covid-19, i-au fost întocmite documentele de externare din Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Ioan cel Nou" Suceava - Secţia de Boli Infecţioase, având în vedere evoluţia favorabilă a bolii.
 
Cadrele medicale i-au prescris tratamentul medicamentos şi i-au pus în vedere să aştepte, pentru a fi transportat la domiciliu cu o ambulanţă specială şi însoţit de echipajul medical.
 
"Potrivit actului de sesizare, acesta nu s-a conformat situaţiei impuse de către medicul curant şi, fără acordul personalului medical, a părăsit incinta Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava, şi a plecat către localitatea de domiciliu cu un autoturism taxi”, se arată în comunicat. 
 
Anchetatorii au deschis un dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor. 
 
Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanţelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.