Partenerii din 70% dintre cupluri îşi dezvăluie reciproc parolele, amprentele digitale sau codurile PIN pentru dispozitivele personale, iar peste un sfert stochează diverse tipuri de informaţii private pe dispozitivul partenerului, potrivit unei cercetări desfăşurate la nivel global de producătorul rus de soluţii de securitate cibernetică Kaspersky Lab şi compania de cercetare Toluna din Statele Unite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, în 26% dintre cupluri, se stochează diverse tipuri de informaţii private pe dispozitivul partenerului, cum ar fi mesaje intime de la sau către acesta (14%), fotografii intime (12%) şi materiale video intime de cuplu (11%).

”Mai mult, utilizatorii păstrează şi alte tipuri de informaţii importante pe conturile şi dispozitivele pe care le împart cu partenerul – de exemplu, informaţii financiare (11%) sau date legate de locul de muncă (11%)”, se arată în comunicat.

Dintre utilizatorii care au trecut printr-o despărţire, 12% au făcut publice sau au vrut să facă publice informaţiile private ale fostului partener ca o formă de răzbunare, 12% au deteriorat sau au vrut să deterioreze dispozitivul fostului partener, iar 21% şi-au spionat fostul partener prin intermediul conturilor la care aveau acces. Totodată, mai există şi un potenţial impact financiar, iar 10% au recunoscut că au cheltuit online din banii fostului partener.

”E interesant de observat că există diferenţe notabile între cele două sexe, fiind mai probabil ca bărbaţii să facă publice informaţiile private ale fostului partener ca o formă de răzbunare (17%) faţă de femei (7%), sau să folosească informaţiile foştilor pentru propriul interes (17% vs. 8%). Prin comparaţie, este mai probabil ca femeile să şteargă atât toate informaţiile fostului partener de pe dispozitive (55% vs. 49%), cât şi toate fotografiile şi materialele video cu acesta (56% vs. 48%)”, se arată în studiu.

În schimb, femeile sunt mai predispuse să recurgă la tactici de urmărire, 33% dintre femei recunoscând că îşi spionează fostul partener pe reţelele sociale, în comparaţie cu 28% dintre bărbaţi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.