Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat că în perioada 15 ianuarie, ora 15.00, până duminică, ora 11.00, pe platforma informatică au fost realizate 209.270 programări pentru persoanele din etapa a doua de vaccinare, dintre care 115.954 adulţi peste vârsta 65 ani, 46.806 persoane cu afecţiuni cronice şi 46.510 angajaţi din domenii esenţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Din punct de vedere al modalităţii de accesare a platformei, programarea persoanelor din etapa II s-a realizat astfel:

- individual direct în platformă - 104.655 de persoane

- prin intermediul medicilor – 13.343 de persoane

- telefonic, prin Call Center - 29.825 de persoane

- prin intermediul angajatorului - 61.447 de persoane din domenii esenţiale

Având în vedere că platforma de programare se actualizează conform datelor transmise de INSP, recomandăm cetăţenilor să acceseze periodic aplicaţia pentru a verifica introducerea unor noi centre de vaccinare sau apariţia locurilor disponibile pentru vaccinare”, arată un comunicat de presă al instituţiei.

STS mai precizează Precizăm că persoanele cu afecţiuni cronice pot opta pentru următoarele metode de programare:

  1. Individual, direct în platformă
  2. Prin intermediul unui aparţinător – pot fi înscrise şi programate maximum 9 persoane incluse în a II-a etapă, prin Adaugă beneficiar
  3. Prin intermediul direcţiilor de asistenţă socială

Sursa citată mai spune că prin aceste trei metode, sistemul informatic interoghează baza de date a CNAS pentru validarea afecţiunii. Dacă persoana nu se regăseşte în evidenţă, este necesară contactarea medicului cu pacienţi cu afecţiuni cronice şi furnizarea datelor actualizate de identitate pentru înscriere sau înscriere/programare.

  1. Prin intermediul medicului cu pacienţi cu afecţiuni cronice

„Acesta poate înscrie şi programa persoane cu afecţiuni cronice sau poate doar să le înscrie, urmând ca acestea să se autentifice pe baza CNP şi să se programeze individual. În acest caz, nu este obligatorie interogarea bazei de date a CNAS”, arată comunicatul STS.

  1. Telefonic, în Call Center, la numărul 021.414.44.25

Pentru oricare dintre variantele de înscriere şi programare, persoana deţine responsabilitatea legală asupra datelor declarate, completează sursa menţionată.

STS precizează că a asigurat şi va asigura în continuare tot suportul tehnic necesar pentru buna funcţionare a platformei de programare programare.vaccinare-covid.gov.ro, în funcţie de cerinţele operaţionale stabilite şi transmise de autorităţile medicale.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.