Spitalul mobil de la Leţcani a fost redeschis marţi, pe fondul creşterii numărului cazurilor de COVID-19. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Florin Roşu, a precizat că, deşi panta este una ascendentă, nu se simte presiunea din valul patru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medicul Florin Roşu, manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, a declarat pentru News.ro că marţi a fost redeschis spitalul mobil de la Leţcani şi că deja au fost internaţi primii pacienţi.

"Mai avem locuri libere în Spitalul de Boli Infecţioase, dar lucrăm în sistem hibrid, adică vrem să păstrăm paturi disponibile şi pentru alte patologii. Unitatea mobilă de la Leţcani a preluat deja primele cazuri. Toate condiţiile sunt asigurate la spitalul mobil. În Spitalul de Boli Infecţioase avem 50 de locuri libere pentru pacienţii cu forme medii spre severe şi alte opt la Terapie intensivă. Este o creştere suportabilă pentru sistemul medical. Deşi panta este ascendentă, nu se simte presiunea din valul patru", a explicat medicul Florin Roşu.

El le-a recomandat oamenilor să se prezinte la medic imediat ce apar primele simptome şi să se vaccineze.

"La persoanele vaccinate, de regulă evoluţia este una severă doar dacă mai există şi alte boli grave", a afirmat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Medicul ieşean consideră că sistemul medical va face faţă şi în cazul în care valul cinci va mai dura 10-15 zile.

Până marţi, în judeţul Iaşi au fost confirmate 88.449 de cazuri de COVID, cu 1.035 mai multe faţă de ziua precedentă.

În judeţul Iaşi, au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 12 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese ajungând la 2.150.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.