Spitalul Judeţean Constanţa a anunţat că va suplimenta cu nouă numărul paturilor de ATI pentru bolnavii COVID-19, unitatea medicală urmând să aibă astfel 23 de paturi de Terapie Intensivă pentru aceşti pacienţi. În prezent, în judeţ mai sunt libere două paturi ATI pentru cei diagnosticaţi cu COVID-19, ambele aflându-se la cea mai mare unitate sanitară din Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Spitalul Judeţean Constanţa a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că în afara celor nouă paturi de ATI vor mai fi disponibile încă 12 paturi de terapie intermediară, care sunt dotate cu oxigen. 
 
"Conducerea SCJU Constanţa suplimentează paturile de terapie intensivă pentru pacienţii aflaţi în stare gravă din cauza noului coronavirus. 9 paturi speciale de terapie intensivă vor fi disponibile zilele care urmează, pe lângă cele 14 deja existente. În afară de cele nouă paturi ATI, vor mai fi alocate încă 12 paturi terapie intermediară (dotate cu oxigen)”, se arată în comunicat.
 
 
Sursa citată menţionează că Spitalul Judeţean va avea 23 de paturi ATI şi 42 paturi terapie intermediară (30 existente).
 
De la începutul pandemiei şi până în prezent, în cadrul secţiei Terapie Intensivă a SCJU Constanţa au fost trataţi 1.305 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19. 
 
Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa a anunţat că, din cele 44 de paturi de terapie intensivă pentru bolnavii COVID-19 aflate în patru spitale, mai sunt libere două paturi, ambele la Spitalul Judeţean.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.