Dr. Mihai Drăguţescu, directorul medical al Spitalului Clinic Colentina din Capitală a declarat pentru News.ro că secţia de hematologie a unităţii sanitare este închisă până luni şi că alte două secţii, de neurologie, au activitatea închisă parţial. Practic, acestea două funcţionează la jumătate din capacitate pentru că şi structura clădirii în care se află permite acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Sunt două secţii care sunt parţial închise, în sensul în care activitatea nu se desfăşoară pe toată secţia, permite izoarea unei părţi din secţie, vorbim despre neurologie, şi de câteva zile am temporizat internările în secţia de hematologie. Rămâne de văzut ce se va întâmpla zilele următoare. Practic, secţiile de neurologie funcţionează la jumătate din capacitate prin prisma faptului că structura clădirii în care funcţionează aceste secţii permite acest lucru, adică o aripă din secţia respectivă este închisă.

Din păcate, rata de pozitivare fiind una destul de mare, mai avem şi surprize pe secţiile chirurgicale, adică un pacient care initial are un test negativ să zicem că în două zile se poate pozitiva. Dar acel pacient este izolat apoi, trece cu bine, mai ales pacientul vaccinat, trece cu bine peste şi se reiau procedurile”, a explicat pentru News.ro directorul medical al Spitalului Colentina.  

10 pacienţi internaţi în secţia de hematologie, în clipa în care s-a decis închiderea acestei secţii. Dr. Mihai Drăguţescu: “Pacienţii sunt majoritatea imunodeprimaţi, lucrurile sunt mai complicate, tocmai de aceea am luat decizia să temporizăm internările. La hematologie motivul de închidere a fost că au început să se pozitiveze nişte pacienţi”

“În momentul în care am închis Secţia de hematologie, cred că erau vreo 10 pacienţi internaţi. Hematologia este o specialitate destul de grea, pacienţii majoritatatea sunt imunodeprimaţi, lucrurile sunt mai complicate, tocmai de asta am luat şi decizia să temporizăm internările până când lucrurile revin la normal.

Cei care s-au pozitivat au rămas în spital, cei care au permis să meargă acasă au mers acasă, iar ceilalţi care sunt în continuare negativi au rămas pe poziţie.

Nu putem face o legătură între pozitivarea personalului şi pozitivarea pacienţilor, adică cel puţin nu la hematologie. La hematologie motivul de închidere a fost faptul că au început să se pozitiveze nişte pacienţi.

Tulpina omicron se transmite foarte repede, pacienţii sunt imunodeprimaţi şi imediat o captează.

Timp de 7 zile nu se mai fac internări, de luni o să dăm drumul din nou.

Pentru că suntem un spital de cronici, nu suntem supuşi unor internări sub pretextul urgenţei, şi atunci pacienţii sunt toţi programaţi, vin la controale sau la evaluări iniţiale, este relativ facil să manageriem cazurile, s-a temporizat cu o săptămână internarea pacienţilor.

70 de angajaţi ai Spitalului Colentina sunt infectaţi cu SARS-CoV-2. În jur de 10 sunt medici, iar restul asistenţi, brancardieri, infirmiere.

Ne aşteptăm ca lucrurile să fie ceva mai bune în mod teoretic cel puţin pe aceste secţii, acum lucrurile sunt în dinamică, în continuă mişcare. Din cauza transmisibilităţii foarte ridicate, permanent apar cazuri noi, din fericire se trece prin boală relativ uşor, gradul de vaccinare al personalului din Colentina este unul ridicat, se izolează 5 zile după care revin la muncă”, a exlicat Dr. Mihai Drăguţescu.

Conform datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii, în total la nivel naţional 16 004  angajaţi din sistemul sanitar au fost confirmaţi cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei şi până acum. 963 de angajaţi din sistemul sanitar au fost confirmaţi cu SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile, 92 în ultimele 24 de ore.

 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.