Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad va produse în regim propriu oxigen, fiind instalate echipamente necesare producerii de gaze medicinale: oxigen, aer comprimat şi vacuum. Totodată s-a construit o nouă reţea de gaze medicinale aferentă secţiilor din clădirea principală, în urma unui proiect derulat de Consiliul Judeţean Arad.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Proiectul ”Consolidarea infrastructurii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, în contextul creşterii gradului de securitate la incendiu" a fost derulat de către Consiliul Judeţean Arad, în parteneriat cu spitalul.
 
”În pandemie stocurile de oxigen au salvat vieţi. Era o disperare pentru asigurarea necesarului. Şi din acest motiv proiectul câştigat de Consiliul Judeţean Arad este atât de important, fiindcă pe de o parte înseamnă echiparea cu aparatură şi echipamente, pe de altă parte previne o posibilă nouă situaţie de criză, pe care nu ne-o dorim, dar pentru care suntem pregătiţi", a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
 
Instalaţia acoperă consumul din sediul central al spitalului. 
 
”Instalarea staţiei de producere a gazelor medicinale acoperă, în primul rând, consumul din sediul central al spitalului, acolo unde funcţionează secţii chirurgicale, terapia intensivă şi cel mai mare bloc operator al unităţii. Totodată, acum putem asigura, în caz de avarie, încă două surse de oxigen, cu un stocator de 5.000 de litri, respectiv cu o staţie de butelii mari - montată în cadrul acestui proiect. Foarte important este şi faptul că posibilitatea producerii gazelor medicinale în regim propriu va conduce şi la economii la bugetul propriu al spitalului”, a precizat managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, ec. Florina Ionescu.
 
Valoarea totală a proiectului a fost de 9,8 milioane de lei, în aceşti bani fiind cuprinse şi cele trei grupuri electrogene instalate, la finele lunii august, la sediile spitalului din strada Andrenyi Karoly, nr 2-4, Piaţa Mihai Viteazul nr. 7-8 şi strada Stephan Ludwig Roth.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.