Pilotul avionului MiG 21 LanceR prăbuşit, în 12 iunie, în judeţul Constanţa, internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central, a fost transferat în Centrul de asistenţă medicală multidisciplinară pentru militarii răniţi în teatrele de operaţii, unde continuă tratamentul şi procesul de recuperare neuro-motorie şi kinetoterapie, a anunţat, joi, conducerea Spitalului Militar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentan'ilor Spitalului Militar "Dr. Carol Davila", locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilotul rănit în urma incidentului care a avut loc în data de 12 iunie în zona localităţii Nazarcea, judeţul Constanţa,în timpul executării manevrelor de aterizare, fost transferat, la o sptămână de la accident, adică în 19 iulie, în Centrul de asistenţă medicală multidisciplinară pentru militarii răniţi în teatrele de operaţii, aparţinând Spitalului Militar, pentru continuarea tratamentului şi a procesului de recuperare neuro-motorie şi kinetoterapie.

Pacientul este evaluat zilnic din punct de vedere neurochirurgical şi neurologic şi continuă tratamentul pentru profilaxia durerii şi a ulcerului de stres, corticoterapie şi antibioterapie, mai spun reprezentanţii unităţii medicale.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Conform acestora, pilotul face zilnic progrese semnificative în recuperare şi beneficiază de consiliere psihologică.

Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilot pe o aeronavă MiG 21 LanceR a Forţelor Aeriene Române, s-a catapultat, în 12 iunie, în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu, în zona localităţii Nazarcea, judeţul Constanţa, în timpul executării manevrelor de aterizare. El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Judeţean Constanţa, de unde a fost transferat la Spitalul Militar Central.

Aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană ”Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” din Feteşti, decolase de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exerciţiului ”Thracian Eagle 2017”, care se desfăşoară împreună cu forţele aeriene bulgare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.