Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, scrie vineri că modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanţa, prin fonduri europene, intră în linie dreaptă, după ce CFR a transmis astăzi spre SEAP (pentru validare) documentaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare din Staţia CF Valu Lui Traian (etapa I), cu o valoare totală estimată de 402,34 milioane de lei (fără TVA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanţa (prin fonduri europene) intră în linie dreaptă! CFR a transmis astăzi spre SEAP (pentru validare) documentaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare din Staţia CF Valu Lui Traian (etapa I), cu o valoare totală estimată de 402,34 milioane de lei (fără TVA)”, afirmă ministrul într-o postare.

Sorin Grindeanu precizează că printre lucrările prevăzute în această etapă se numără: realizarea Grupei de Aşteptare din Staţia Valu lui Traian (32 linii de primire-expediere); electrificarea, pe toată lungimea, a celor 32 de linii din Grupa de Aşteptare, modernizarea şi electrificarea liniilor 5-8 din Grupa Staţie şi a liniilor de legătură cu Grupa de Aşteptare, realizarea unei centralizări electronice în Staţia Valu lui Traian, proiectarea şi execuţia unei diagonale (linie nouă) pentru a putea menţine trecerea la nivel, aflată între Grupa Staţiei şi Grupa de Aşteptare; o nouă trecerea la nivel între Grupa Staţiei şi Grupa de Aşteptare.

”Pentru modernizarea întregii infrastructuri feroviare din Portul Constanţa (3 etape), în lungime totală de 257 km, sunt alocate 4,5 miliarde de lei (fără TVA), prin CEF”, mai spune ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.