Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă că pot începe procedurile pentru semnarea ultimei secţiuni a Autostrăzii Sibiu-Piteşti, după ce a fost respinsă contestaţia împotriva câştigătorului desemnat iniţial pentru tronsonul Cornetu-Tigveni. Pe acea porţiune trebuie construite 95 de poduri şi pasaje, un tunel cu două galerii independente, două noduri rutiere şi un ecoduct.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pot începe procedurile pentru semnarea ultimei secţiuni a Autostrăzii Sibiu-Piteşti. CNSC a respins contestaţia împotriva câştigătorului desemnat iniţial de CNAIR pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 3 (Cornetu-Tigveni) a acestei autostrăzi. Asocierea româno- italiană trebuie să finalizeze cei 37,4 km de autostradă în 57 de luni (12 luni proiectare şi 45 de luni execuţie)", a scris Grindeanu pe Facebook, joi seară.

El a adăugat că, potrivit contractului în valoare de 5,32 miliarde de lei (fără TVA), finanţat din fonduri europene nerambursabile, pe traseul secţiunii Cornetu-Tigveni vor fi construite 95 de poduri şi pasaje, un tunel cu două galerii independente în lungime de 1.7 km/ galerie, două noduri rutiere (Cornetu şi Văleni) şi un ecoduct, în zona localităţii Călineşti.

Autostrada Sibiu-Piteşti va avea în total o lungime de peste 122 de kilometri şi va asigura o legătură rutieră modernă cu reţeaua europeană de autostrăzi, pe Coridorul 4 Paneuropean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.